Werk aan een gezonde leefstijl

Juist nu in coronatijd

Meer dan 1.600 artsen en andere medische experts roepen Nederlanders op om, in de strijd tegen corona, aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl. Wacht niet op een vaccin, maar ga juist nu aan de slag met uw fitheid. Dat verkleint namelijk de kans op ernstige symptomen en vergroot de kans op een spoedig herstel.

Als Vitaalste Bedrijf van Nederland juichen wij deze oproep uiteraard van harte toe en geloven wij dat u als werkgever uw steentje bij kunt dragen!

In een notitie van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde laten artsen en wetenschappers de link zien tussen een coronabesmetting en leefstijlziekten. Uit cijfers van het RIVM blijkt namelijk dat 70 procent van de patiënten die overlijden aan het coronavirus een of meer onderliggende aandoeningen had zoals hart- en vaatziekten, een hoge bloeddruk en diabetes. Deze zogeheten leefstijlziekten worden vooral veroorzaakt door ongezonde voeding, weinig bewegen, veel stress en onvoldoende slaap. Reden voor de zorgprofessionals om mensen op te roepen hier zelf mee aan de slag te gaan.

Investeren in de fitheid van uw medewerkers loont

Corinne Mulder, P&O manager en adviseur duurzame inzetbaarheid bij Perspectief, kan zich volledig vinden in deze oproep. “In mijn ogen kunt u als werkgever hier ook een belangrijke rol in spelen. Het kan voor uw medewerker namelijk best lastig zijn de stap te zetten om met een gezonde leefstijl aan de slag te gaan. Want waar te beginnen? Als u dat signaleert, maak het dan bespreekbaar. Kijk of u ze vanuit goed werkgeverschap ondersteuning kunt bieden. Helemaal nu er dus duidelijk aanwijzingen zijn dat het werken aan een gezonde leefstijl bijdraagt aan het verkleinen van ernstige symptomen van het coronavirus. Dat is namelijk hét bewijs dat het loont om te investeren in de fitheid van uw medewerkers.”

Zo blijkt volgens Corinne maar weer dat vitaliteit een actueel thema blijft. “Naast ‘corona’ blijft het sowieso belangrijk dat u uw medewerkers stimuleert om te investeren in gezonde voeding, voldoende bewegen en een goede nachtrust. Vitale mensen zitten namelijk beter in hun vel. Gezonde medewerkers zijn veerkrachtig. Hoe beter ze voor zichzelf zorgen, hoe beter ze in hun vel zitten en hoe groter de bijdrage aan het succes van de organisatie. Veerkrachtige medewerkers zijn in staat om zich aan te passen aan veranderingen. En laten we eerlijk zijn; er verandert op dit moment veel.”

Blogs om te delen met uw medewerkers

In de afgelopen coronatijd hebben wij een aantal blogs geschreven/filmpjes gemaakt die u al kunt aanbieden aan uw medewerkers:

Van vitaliteitsprogramma tot trainingen tot workshops 

Als u uw medewerker(s) ondersteuning wilt bieden bij het werken aan een gezonde leefstijl, dan willen wij u als Vitaalste Bedrijf van Nederland daar graag bij helpen. Bijvoorbeeld met ons vitaliteitsprogramma PerspectieFIT. Maar ook voor bijvoorbeeld losse trainingen of workshops kunt u bij Perspectief terecht.

We denken graag met u mee!

Leg gerust contact met een van onze adviseurs duurzame inzetbaarheid.

Corinne Mulder

Telefoon: 06-14146354
Email: corinnemulder@perspectief.eu


Marleen Ruitenbeek

Telefoon: 06-48156861
Email: marleenruitenbeek@perspectief.euRon Wolters

Telefoon: 06-42013557
Email: ronwolters@perspectief.eu