beleid
duidelijk en concreet!

Beleid & preventie

Duurzaam aan de slag met inzetbaarheid

De omgeving waarin medewerkers werken geeft vaak de doorslag of ze gaan verzuimen of dat ze vroegtijdig aan de bel trekken en/of hun werk hervatten. Deze keuze wordt sterk beïnvloed door hoe een organisatie invulling en uitvoering geeft aan zijn HR-beleid.

Daarom draait het niet alleen om het ‘beter maken’ van uw medewerkers. Het gaat ook om het ‘beter maken’ van uw leidinggevenden. Het gaat om het ‘beter maken’ van uw organisatie. Kortom, het gaat om ‘de duurzame inzetbaarheid van uw organisatie’. Daarbij is het essentieel dat iedereen binnen uw organisatie (van medewerkers tot directie) daar mee aan de slag wil.

Door aan de slag te gaan met inzetbaarheid zorgt u voor:

  • Productieve medewerkers die met plezier werken, die gezond werken en daardoor minder (snel) verzuimen
  • Een hogere betrokkenheid van uw medewerkers. Dat versterkt de productiviteit en innovatiekracht 
  • Het verhogen van de kans om goede mensen aan je te binden
  • Het beeld als aantrekkelijk werkgever. Dat helpt bij het aantrekken van nieuw talentvol personeel.

Het ‘beter maken’ van uw organisatie

Hoe maakt u uw organisatie beter? Dat bepaalt u zelf. Iedereen kan analyseren waar binnen een organisatie de pijnpunten zitten. Maar wij helpen u uw prioriteiten helder te krijgen om daarna samen met u de juiste oplossingen te bedenken.

Het ‘beter maken’ van uw organisatie is geen eenmalige actie. Het is een continu proces. Daarom is het zo belangrijk om een visie te ontwikkelen en het onderdeel te laten worden van uw bedrijfsvoering. Eigenlijk is duurzame inzetbaarheid niets minder dan waar uw organisatie voor staat. Dat gaat verder dan alleen het beheersen van risico’s.

Werken met heldere doelen en goed presterende leidinggevenden

Wij geloven dat een succesvolle organisatie begint bij gezonde, professionele medewerkers. Daarom is het zo belangrijk dat u een werkomgeving creëert waarin uw medewerkers in iedere fase van hun loopbaan hun werk in goede gezondheid en met plezier kunnen uitvoeren. Want bevlogen medewerkers presteren beter. En alleen zo blijft uw organisatie meedoen in de markt. Daarom geloven wij in een (preventief) beleid waarbij u investeert in:

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Veilige arbeidsomstandigheden
  • Een gezonde leefstijl en vitaliteit.

Een beleid dat alleen succesvol is als u werkt met heldere doelen en goed presterende leidinggevenden. Alleen zo vergroot u de inzetbaarheid van uw medewerkers op de lange termijn. Zo zorgt u ervoor dat duurzame inzetbaarheid onderdeel wordt van uw dagelijkse bedrijfsvoering.

Hoe wij daar bij kunnen helpen?

Simpelweg door onze expertise aan te bieden. Wij helpen uw problemen in kaart te brengen, prioriteiten te stellen en bieden op maat gemaakte programma’s die u helpen de uitdagingen aan te gaan. Want onze mensen zijn deskundig, bevlogen en de beste in hun vak. Wij maken uw organisatie beter!

Uw ziekteverzuim effectief aanpakken? Neem contact met ons op!