Vitaliteit & leefstijl

Vitale mensen dragen bij aan een gezonde organisatie

Vitale mensen met een gezonde leefstijl zitten beter in hun vel. Ze zijn fysiek, mentaal en emotioneel in balans. Ze presteren beter en kunnen beter met veranderingen omgaan. Kortom, ze dragen bij aan een gezonde organisatie. Daarom ondersteunt Perspectief organisaties bij het vergroten van de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers.

Goed eten, voldoende bewegen. Maar ook voldoende slaap. Oftewel, zorgen voor balans. Een gezonde leefstijl is zo belangrijk als een medewerker vitaal zijn werk wil doen. Niet iedereen heeft de motivatie of discipline om aan de slag te gaan.

Daarom is het bij start van een traject altijd belangrijk om duidelijke doelen te stellen. Ook al is het iets kleins, iets persoonlijks. Een helder doel voor ogen werkt stimulerend. Om dan uiteindelijk te komen tot het ultieme doel: zorgen voor gedragsverandering.

Verschillende programma’s voor het vergroten van de vitaliteit

Om medewerkers extra bewust te maken van het belang van gezondheid en vitaliteit (zowel fysiek als mentaal), kunt u investeren in een nulmeting. Om bijvoorbeeld te kijken naar de balans werk-privé, de productiviteit, de bevlogenheid en veerkracht van medewerkers. Met dat inzicht maken we vervolgens een programma op maat voor u.

Naast maatwerk biedt Perspectief ook verschillende (online) programma’s aan om zowel medewerkers als organisaties te adviseren en ondersteunen bij het vergroten van de vitaliteit. Zo kunt u onder meer gebruik maken van advisering en coaching, een training als ‘Regie over je Energie’ en workshops als:

  • Gezonde levensstijl
  • Time Management
  • Energiegevers en energielekken