Een vitaliteitsdag organiseren?

Perspectief heeft ervaring!

Wilt u uw vitaliteitsbeleid een boost geven? Perspectief, uitgeroepen tot het Vitaalste Bedrijf van Nederland, organiseert regelmatig vitaliteitsdagen voor en met haar klanten. Wij delen graag onze kennis met u!

Waarom een vitaliteitsdag?

Als werkgever wilt u dat uw medewerkers zich goed voelen en waar nodig veranderingen aanbrengen aan hun leefstijl. Met een vinger wijzen heeft geen zin. Het goede voorbeeld geven werkt beter. Bewustwording creëren net zo. Het organiseren van een vitaliteitsdag kan hieraan bijdragen. Een dag(deel) de focus op vitaliteit; een goede gezondheid, voldoende energie en werkplezier.

Hoe ziet een vitaliteitsdag eruit?

Dat ligt natuurlijk aan het doel dat u voor uw organisatie wilt bereiken, de doelgroep, het type werk, etc. Maar globaal kunt u denken aan een dag(deel) met diverse workshops, zodat er voor iedereen iets interessants geboden wordt. Denk aan thema's als gezonde voeding, beter slapen, werk/privé balans, grip op je tijd en het herkennen van stress-signalen. Maar ook ontspannings-/mindfulness oefeningen en/of een speeddate met een loopbaanadviseur.

Wat levert een vitaliteitsdag u op?

  • Het is een laagdrempelige manier om uw medewerkers met diverse aspecten van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid kennis te laten maken.
  • U laat zien dat het welzijn van uw medewerkers belangrijk is en dat u hen daarbij wilt ondersteunen.
  • Zo'n dag en het 'in gesprek zijn met elkaar' zorgt voor verbinding.
  • Vitale medewerkers maken het verschil.
  • Een vitaliteitsdag kan er bovendien aan bijdragen om Erkend Vitaal bedrijf te worden.

Stappenplan vitaliteitsbeleid

Door de ontwikkeling van uw vitaliteitsbeleid focust u zich op de ontwikkeling van uw medewerkers. Een vitale medewerker is 18% productiever. Om u op weg te helpen hebben wij ons stappenplan voor u op 'papier' gezet. In drie stappen naar een vitale organisatie door onze FIT-aanpak: fantaseren, inventariseren, toepassen!

Erkend Vitaal bedrijf

In deze tijden van personeelskrapte is het zijn van een Erkend Vitaal bedrijf een pluspunt bij het aantrekken van personeel. Het is een initiatief van het ministerie van VWS. Perspectief is samenwerkingspartner van Vitaal Bedrijf en kan u ondersteunen bij het (sneller) behalen van dit certificaat.

Vitale medewerkers maken het verschil

Wilt u aan de slag met het vitaliteitsbeleid in uw organisatie of bent u al bezig met duurzame inzetbaarheid en zoekt u een partij die actief met u meedenkt? Perspectief helpt u graag verder. Neem gerust contact met ons op via  (Telefoonnummer) en vraag naar Paula van de Velde.

Neem contact met ons op! contactgegevens