De overgang; hoe herken ik klachten bij mijn medewerkers en hoe besteed ik er aandacht aan?

Heeft u bij burn-out- of hartklachten weleens gedacht aan de overgang? Waarschijnlijk niet! Veel mensen weten namelijk niet dat er naast typische klachten, zoals opvliegers, ook andere klachten bij de overgang kunnen komen kijken. Klachten die effect kunnen hebben op het functioneren van uw medewerkers.

Het is daarom belangrijk om als werkgever aandacht aan dit thema te besteden. Maar hoe? En hoe herkent u klachten van de overgang? Dat legt Patricia Aarden, verzuimconsultant bij Perspectief en deskundige op het gebied van de overgang, in onderstaande blog aan u uit.

Welke klachten horen bij de overgang en hoe herkent u ze?

“Er komen meer klachten bij de overgang kijken dan dat veel mensen weten. Denk bijvoorbeeld aan burn-out- of hartklachten, maar ook aan angst- en paniekaanvallen en slaapproblemen. Ook is het mogelijk dat vrouwen hetgeen dat ze altijd leuk vonden ineens niet meer leuk vinden. Zo kan een vrouw die al jaren in de zorg werkt ineens klaar zijn met het gezorg voor anderen, terwijl ze dit altijd leuk vond.” 

“Bij de een zijn deze klachten erger dan bij de ander. Vaak zijn vrouwen zich niet altijd bewust van het feit dat deze beperkingen met de overgang te maken kunnen hebben.” 

“Er zijn verschillende signalen van de overgang die u als werkgever kunt herkennen. Bijvoorbeeld het gevoel dat iemand niet meer zichzelf is en anders reageert. Andere signalen zijn vermoeidheid, het hebben van een korter lontje, ongeïnteresseerdheid en het werk minder belangrijk vinden.”

Hoe gaat u het gesprek aan? 

“Het is belangrijk dat u het thema overgang bespreekbaar maakt binnen uw organisatie en het taboe eraf haalt. Het is namelijk een onderwerp dat we niet kunnen negeren. Er zijn 1,8 miljoen werkende vrouwen die in de leeftijdscategorie (midden dertig tot diep vijftig) van de overgang zitten.” 

“Dat bespreekbaar maken is best lastig. Veel werkgevers zijn namelijk bang dat er een verzuimsituatie ontstaat als ze een medewerker aanspreken op het feit dat ze het gevoel hebben dat het niet goed gaat. Maar het is echt niet gek om een verzuimende vrouw in de leeftijdscategorie van de overgang eens te vragen naar haar hormonale situatie. Stel eens vragen als: hoe gaat het met je menstruatie, zijn je menstruatieklachten erger of minder erg geworden en heb je menstruatieklachten die je niet herkent? Vindt u dit een te grote stap? Knoop dan een kort gesprekje met de medewerker aan. Houd het laagdrempelig en leg uit dat u ziet dat zij ander gedrag vertoont. Vraag ook of zij weet waardoor dit komt.”

“Het woord ‘overgang’ is een redelijk beladen woord. Dit mag u ook benoemen. Vindt u het lastig om het woord ‘overgang’ uit te spreken? Dan kunt u het ook hebben over de levensfase waarin iemand zit. U mag hierbij ook een voorbeeld uit uw privésituatie benoemen. Bijvoorbeeld over hoe uw moeder, vrouw, vriendin of zus reageerde op de overgang.”

“Het is belangrijk dat vrouwen zich bewust worden van de levensfase waarin zij zitten en wat daarbij komt kijken. Als ze zich dat realiseren, is een gesprek over de aanpak makkelijker.”

Wat kunt u aanbieden?

Patricia geeft de volgende tips:

  • Praat met uw medewerker over wat zij nodig heeft. Slaapt zij slecht door de overgang, dan kunt u misschien haar rooster aanpassen, zodat ze later kan beginnen. 
  • Geef uw medewerker meer autonomie over de werkdag, zodat zij bijvoorbeeld langer of vaker pauze kan nemen.
  • Verwijs uw medewerker door naar een overgangsconsulent of overgangspoli. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van de overgang en kunnen uw medewerker goed helpen. Veel vrouwen krijgen namelijk een verkeerde diagnose. Het is daarom goed dat zij de juiste aandacht en ondersteuning krijgen. De aanvullende verzekering vergoedt een groot deel van deze hulpverlening.
  • Bij Perspectief bieden wij een workshop aan speciaal voor vrouwen die in de overgang zitten. Hierbij krijgen zij inzicht in de levensfase waarin ze zitten en leren ze nieuwe keuzes te maken en hun gedrag aan te passen. Hierdoor krijgen zij weer een goede balans in hun leven en houden zij hun energie op peil. Wilt u meer informatie hierover of wilt u de workshop intern aanbieden? Neem dan contact op met uw verzuimconsultant.

Tips en/of adviezen?

Twijfelt u of uw medewerker last heeft van de overgang en/of wilt u tips en/of adviezen? Neem dan contact op met uw verzuimconsultant.

Deze blog is geschreven op 1 december 2022.

Ga naar Alle blogs