Loopbaancheck

Dé tool om uw medewerkers loopbaanFIT te houden!

Vind ik mijn werk nog leuk? En haal ik er nog voldoende energie uit? Het is belangrijk dat uw medewerkers regelmatig stilstaan bij hun loopbaan en nadenken over dit soort vraagstukken. Perspectief ondersteunt uw medewerkers met behulp van de loopbaancheck om zo uw organisatie loopbaanFIT te houden!

Een loopbaanFITte organisatie

Bij een loopbaanFITte organisatie werken mensen die in staat zijn goed inzetbaar te blijven, zichzelf te ontwikkelen en vooruit te kijken. Het wordt steeds belangrijker dat uw medewerkers actief sturing geven aan hun eigen loopbaan en daarin zelfstandig keuzes maken en concrete stappen zetten. Hierbij is het van belang dat uw medewerkers iets doen waar zij goed in zijn, energie van krijgen en ontwikkeling in doormaken.

De loopbaancheck biedt uw medewerkers de mogelijkheid om met ondersteuning van een professionele loopbaanbegeleider na te denken over de persoonlijke ontwikkeling en een duurzaam toekomstperspectief.

Inzicht in talenten en drijfveren

“De loopbaancheck is een kort adviestraject”, vertelt Connie Straatsma, Adviseur Arbeidsmobiliteit. “Een soort Apk-keuring van je huidige functioneren en loopbaanFITheid. Het is bedoeld voor iedereen die werk- en loopbaan gerelateerde vragen heeft. Tijdens deze check staat de medewerker stil bij het verloop van de loopbaan en krijgt hij of zij inzicht in waar de talenten, drijfveren en interesses liggen. Sluiten deze nog voldoende aan bij het huidige werk? Of is het misschien tijd om een nieuw pad in te slaan? Op basis van de uitkomst, geeft de loopbaanbegeleider advies over eventuele vervolgstappen."

"Hoe de loopbaancheck er precies uitziet, is afhankelijk van de vraag van uw medewerker. We starten altijd met een test die inzichtelijk maakt wie uw medewerker is en wat hij of zij wil en kan. Hierin nemen wij ook de privésituatie mee, zodat wij een compleet beeld kunnen vormen van de persoon en het (loopbaan)vraagstuk.”

Iets anders willen, maar wat?

"Wat wij vaak zien, is dat medewerkers een loopbaanswitch willen maken, maar nog niet weten hoe. In dat geval inventariseren wij samen met de medewerker wat de interesses zijn. Wat vond hij of zij vroeger leuk op school? Of heeft hij of zij in het verleden een leuke stage of werkgever gehad? Naar aanleiding van de resultaten op deze vragen stellen wij een zoekprofiel op met functies die iemand verder wil onderzoeken door netwerkgesprekken te voeren of door een dag mee te lopen. Tijdens een netwerkgesprek kan de kandidaat vragen stellen aan iemand uit een functie die hem of haar leuk lijkt. We zetten daarbij zowel het netwerk van de kandidaat, als het netwerk van Perspectief in."

"Wat wij ook zien, is dat mensen in een andere sector willen werken, maar niet weten hoe zij daar zonder ervaring in terecht komen. In dat geval kijken we samen met de kandidaat hoe hij of zij zich via social media in deze nieuwe richting kan profileren, bijvoorbeeld via het LinkedInprofiel."

Totaalplaatje

"Het is voor ons altijd belangrijk om te kijken naar het totaalplaatje. Soms blijkt uit de loopbaancheck dat loopbaanvragen of onvrede over het werk een onderliggende oorzaak hebben. Wij geven medewerkers het advies om hiermee aan de slag te gaan. Tenslotte is het leven meer dan werken alleen en komt dit de (loopbaan)fitheid van medewerkers ten goede.”

Inzicht voor beide partijen

“Om te investeren in de loopbaanFITheid van uw organisatie is het goed om uw medewerkers regelmatig een loopbaancheck aan te bieden. Dit levert niet alleen voor uw medewerkers, maar ook voor u meer inzicht op. Een loopbaancheck heeft niet altijd tot gevolg dat iemand wisselt van functie. Het kan juist ook een bevestiging zijn dat iemand goed op zijn of haar plek zit. 

Daarnaast is het van belang dat u openstaat voor medewerkers die vanuit de huidige functie een uitstap willen maken naar een tijdelijke opdracht of project. Zo kunnen zij nieuwe energie genereren en hun vertrouwde takenpakket meer kleur geven.” 

De loopbaanFITheid binnen uw organisatie verbeteren?

Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Meer informatie over de loopbaancheck