onderzoek
loopbaan & kwaliteiten

Loopbaanonderzoek

Wat wil ik en wat kan ik?

In één dag advies over een loopbaan die past bij jouw kwaliteiten? Perspectief kan je hierbij helpen!

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in je loopbaan en wil jij weten welke stappen je daarin kan zetten? Wil jij een baan waarin jij jezelf vitaal voelt en plezier hebt? Onderzoek samen met ons welke baan het beste aansluit bij jouw kwaliteiten en passies.

Een loopbaanonderzoek met oog voor jou!

Wij starten met het inzichtelijk maken van jouw loopbaanvraag en de doelen die je wilt behalen. In een telefoongesprek stemmen wij met elkaar af wat Perspectief concreet voor jou kan betekenen. Vervolgens wordt een onderzoeksdag gepland. Voorbeelden van onderzoeken tijdens deze dag zijn:

  • beroepskeuzeonderzoek (meer dan alleen een beroepskeuzetest!)
  • onderzoek naar persoonlijkheid, competenties en cognitief denkvermogen (hoe verwerk je kennis/informatie)
  • motivatie- en drijfverenonderzoek (wat motiveert je om in actie te komen)
  • loopbaanwaardenonderzoek (wat is belangrijk voor je).

De loopbaanadviseur is de hele dag bij de onderzoeken betrokken. Tijdens een gesprek worden je CV en loopbaankeuzes besproken. Dit is een verdiepend gesprek met ruimte voor reflectie. Aan het eind van de dag worden de uitkomsten en adviezen direct besproken.

Wil jij een loopbaanonderzoek?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 0341-438700 en vraag naar de afdeling Arbeidsmobiliteit of stuur een mail naar info@perspectief.eu. Je kunt ook het online contactformulier gebruiken. 

Vervolgstappen

Er wordt een persoonlijk adviesrapport opgesteld. Wanneer je werkgever bij het onderzoek betrokken is, ontvangt deze ook een rapportage (uiteraard alleen met jouw toestemming).

Een loopbaanonderzoek kan leiden tot een (andere) keuze in jouw loopbaan. Perspectief biedt ook begeleiding bij vervolgstappen die je wilt zetten om jouw doel te bereiken, bijvoorbeeld in de vorm van een outplacementtraject.

Perspectief maakt beter!

Wij geloven dat onze kracht zit in het maken van verbinding. Vanuit deze verbinding ontstaat vertrouwen en ruimte om op persoonlijke wijze het zelfinzicht van mensen te vergroten en een passende loopbaan in kaart te brengen. Zo blijf jij aan het stuur van je eigen loopbaan staan en vergroot je de kans om met plezier te werken in een functie die bij je past!

Bel of mail ons voor een goed gesprek of gericht advies! Contactformulier