training
kernkwaliteiten benutten

Trainingen

Perspectief biedt trainingen aan die de werkgever helpen om uit te zoeken of iedereen op de juiste plek zit. Worden de kernkwaliteiten van de werknemer optimaal benut? Hoe ga je met je tijd om en voorkom je (langdurige) stress?

Alle workshops worden gegeven door een ervaren trainer van Perspectief. De investering is vanaf € 895,- excl. btw voor een workshop van een dagdeel (maximaal 12 deelnemers).

Mooie beelden (reflectie en kernkwaliteiten)

Groei realiseer je door te reflecteren op je eigen gedrag, aan te sluiten bij je kernkwaliteiten en daarbij zelf het roer in handen te nemen. De trainer helpt je met behulp van het kernkwadrantenmodel van Ofman om je kwaliteiten en valkuilen in beeld te krijgen. Je zult merken dat je na de workshop een beter beeld hebt van jezelf, waardoor je effectiever kunt acteren.

Dat is duidelijk (feedback geven en ontvangen)

Elkaar aanspreken op ongewenst gedrag leidt makkelijk tot onvrede, misverstanden en irritatie. In deze workshop leer je effectief feedback geven en ontvangen. Duidelijk en met respect. Je zult merken dat je na de workshop in staat bent op een constructieve wijze te confronteren en kritiek te ontvangen. Je bent beter in staat om te gaan met de spanning van feedback.

Wat is belangrijk? (timemanagement)

Ervaar je een hoge werkdruk en stress om steeds meer te doen in  minder tijd en word je vaak afgeleid van je belangrijkste prioriteiten? Dreigt de volgende vergadering buiten werktijd de spreekwoordelijke druppel te zijn die de emmer doet overlopen? Je gaat aan de slag om baas te worden over de je beschikbare tijd, prikkels te beperken en de juiste keuzes te maken. 

Hoe klimt een zeehond in de boom? (persoonlijkheidsscan DISC)

Leer jezelf kennen en ontdek het grote potentieel in jezelf. Je wilt meer inzicht in je eigen persoonlijkheid gedrag en motivatie en in die van de ander. Je gaat aan de slag met het invullen van een persoonlijkheidsprofiel om je sterke kanten te (her)ontdekken. Je zult merken dat je na de workshop beter in staat bent om gebruik te maken van je kwaliteiten.

Ontdekkingstocht naar jezelf (moodboardsessie)

Hoe ziet de ander jou en wat kun je daarvan leren? Je gaat creatief bezig met beelden (bijvoorbeeld plaatjes uit magazines). Door ideeën, gedachten en dromen te visualiseren op een moodboard, maak je ze zichtbaar voor jezelf en voor anderen. Het effect van een moodboard workshop draagt bij aan een positieve samenwerking binnen teams en het vergoten van het werkgeluk.

Tegeltjeswaarheid (paradigma's)

We doen dingen omdat we er vertrouwd mee zijn, omdat we denken dat het zo hoort. Als je bewust wordt van jouw paradigma’s op het gebied van bijvoorbeeld geld, relaties, jezelf, je werk of andere tegeltjeswaarheden dan kun je kiezen of het tijd wordt voor een paradigmaverschuiving. Dingen anders doen dus. Dat leidt tot ander gedrag en resultaat.

Interesse in (een van) onze trainingen? Neem contact met ons op!