Actueel cv via e-learning

Ondersteun uw medewerker(s) op afstand!

Bij Perspectief houden we ons continu bezig met ontwikkelingen en innovaties. Zo kunnen door de coronacrisis veel van onze trainingen niet fysiek plaatsvinden. Daarom hebben we alternatieven ontwikkeld.

Clarinda Mauritz, houdt zich binnen Arbeidsmobiliteit bezig met het uitdenken van onder andere nieuwe vormen van onze dienstverlening en projecten. Zo zijn er online trainingen en e-learning programma’s op het gebied van netwerken, LinkedIn, het cv en de sollicitatiebrief ontwikkeld. Hoe zien deze programma's er precies uit? En welke ontwikkelingen vinden er nog meer plaats binnen Arbeidsmobiliteit? Clarinda vertelt het!

Stoppen of een alternatief

“Door de coronacrisis kwamen wij voor een lastige keuze te staan”, vertelt Clarinda. “Besluiten wij onze sollicitatietraining niet meer aan te bieden óf bedenken wij een alternatief? Al snel kwamen we tot de conclusie dat het mogelijk is om een aantal onderdelen van de sollicitatietraining online aan te bieden. Zo ook de cv-training. Maar hoe gaan wij dit vormgeven?”

In 4 weken een actueel cv

“Het idee ontstond om onze deelnemers in een periode van 3 tot 4 weken een volledig e-learning programma te laten doorlopen. Hierbij krijgen zij een soort e-book waarin allerlei tips en tricks staan over het schrijven van een goed cv. Deze tips en tricks worden aangevuld met filmpjes van onze adviseurs en links naar verschillende websites waar zij informatie kunnen vinden. Zo kunnen de deelnemers vanuit huis alvast beginnen met het opstellen van een actueel cv.”

“Na 2 weken staat er een online sessie via Microsoft Teams gepland. Onder begeleiding van een adviseur geven de deelnemers elkaar feedback op het cv dat zij tot dan toe hebben samengesteld. Aan het einde van de sessie krijgt iedere deelnemer een andere kandidaat als buddy om het cv mee af te ronden. Mocht de kandidaat er met behulp van zijn of haar buddy niet uitkomen, dan staan wij als adviseurs klaar om hem of haar verder te helpen. Na 4 weken heeft de kandidaat dan een actueel cv.”

Verschillende ideeën voor nieuwe projecten

“Momenteel zetten we de cv-training voornamelijk in bij kandidaten die deelnemen aan een re-integratie- of outplacementtraject. Echter kan het programma ook los ingekocht worden, bijvoorbeeld in combinatie met fysieke trainingen (zodra deze weer mogelijk zijn). Naast de cv-training is er ook een e-learning programma ontwikkeld voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief. Daarnaast zijn er online trainingen voor het leren netwerken en het gebruiken van LinkedIn."

 

Clarinda in overleg met collega over e-learning programma

"Ook ontwikkelen we ons op andere gebieden binnen Arbeidsmobiliteit. Zo hebben we ons blended-learning programma ‘Baanbreker’, die met dank aan onze eigen ontwikkelaars op maat gemaakt wordt. Zo kunnen we zoveel mogelijk mensen die zich oriënteren op hun loopbaan, of op zoek zijn naar ander werk verder helpen. Zo persoonlijk als men van ons gewend is, op een manier die past bij deze tijd."

Het geluk van anderen zorgt voor plezier in mijn werk

“Inmiddels werk ik al 9 jaar als adviseur Arbeidsmobiliteit bij Perspectief. Niet alleen heb ik mij gefocust op het bedenken van nieuwe ideeën en projecten. Ook doe ik trajecten als loopbaancoaching, outplacement en re-integratie.”

“Daarnaast heb ik recent de opleiding verandermanagement afgerond, waarin ik heb geleerd over veranderprocessen bij mensen en organisaties. Hiermee hebben de kandidaten die deelnemen aan onze trajecten zowel in hun werk als privéleven veel mee te maken. Dat ik mij met zoveel verschillende dingen bezighoud, kenmerkt mij als persoon. Ik ben iemand die mezelf blijft uitdagen en ontwikkelen. Die kans krijg ik ook bij Perspectief; duurzame inzetbaarheid prediken we niet alleen, we passen het ook zelf toe.”

“Het geluk van anderen zorgt er ook voor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk toe ga. Bij de start van een traject voelen mensen zich vaak onzeker en angstig over hun toekomst. Ik wil hen ondersteunen en adviseren in het proces. Daarom ga ik samen met hen op zoek naar de oorspronkelijke drijfveren en competenties en ontdekken we hoe hij of zij deze in de huidige situatie terugkrijgt, ook als de situatie is veranderd door ziekte of ontslag. Als dit lukt en iemand weer een baan vindt die bij hem of haar past, word ik daar erg gelukkig van!”

Wilt u uw medewerkers op afstand ondersteunen?

Naast de e-learning cv schrijven hebben onze adviseurs ook andere online trainingen ontwikkeld, waaronder netwerken, LinkedIn en motivatiebrief schrijven. Heeft u hierin interesse? Neem dan contact met ons op:  (Telefoonnummer) of  (Email).

Benieuwd welke ontwikkelingen er nog meer op de planning staan? Houd onze website in de gaten of meldt u zich aan voor onze nieuwsbrief (nieuwsbrief@perspectief.eu)!