Uitkeringsdiensten

Ziektewet, WIA & WW

Uitkeringssituaties; als werkgever bent u er liever niet mee bezig, want uitkeringen zijn complex. Toch ontkomt u er niet aan. Als werkgever bent u namelijk in veel gevallen verantwoordelijk voor de uitkering van uw medewerker. Wij nemen graag de zorg voor u uit handen. Zo kan u zich focussen op de groei en ontwikkeling van uw organisatie.

Generated by Embed Youtube Video online

Wat zijn mijn verplichtingen?

Zowel bij een Ziektewet- WIA, als WW-uitkering bent u als werkgever in veel gevallen verantwoordelijk voor de uitkeringskosten en re-integratiebegeleiding van uw medewerker. Of en hoe lang u hiervoor verantwoordelijk bent, verschilt per uitkeringssituatie. 

Bij een Ziektewet- en WIA-uitkering kunt u ervoor kiezen om de kosten en re-integratie zelf te regelen door eigenrisicodrager te worden. Ook kunt u dit laten regelen door u te verzekeren bij het UWV. Onderwijs en (semi) overheidsorganisaties zijn daarnaast verplicht eigenrisicodrager voor de WW.

Bent u verzekerd bij het UWV, dan regelen zij de re-integratiebegeleiding en uitkeringsbetalingen voor u. U betaalt hiervoor de premie werkhervattingskas (Whk). Bent u eigenrisicodrager, dan regelt u zelf de re-integratiebegeleiding en uitkeringsbetalingen. Het voordeel hiervan is dat u zelf grip houdt op het proces en de kosten. Weet u niet of u eigenrisicodrager bent? U kunt dit terugvinden op uw Whk-beschikking. Betaalt u geen premie voor de werkhervattingskas, dan bent u eigenrisicodrager. 

Welke uitkeringsdiensten bieden wij aan?

Controle Whk-beschikking

Het UWV kent regelmatig onjuiste uitkeringen toe waardoor u als werkgever mogelijk te veel premie werkhervattingskas (indien verzekerd bij het UWV) of uitkeringsgeld (indien eigenrisicodrager) betaalt. Het is daarom goed om de Whk-beschikking jaarlijks te laten controleren en corrigeren. Wij helpen u hier graag bij.
 
Meer informatie controle Whk-beschikking

Herbeoordeling

Is er een verandering in de (gezondheids)situatie van uw medewerker waardoor ook de inzetbaarheid wijzigt of is de huidige situatie van uw (ex-)medewerker voor u onbekend, dan is het slim om bij het UWV een herbeoordeling aan te vragen. Dit is van positieve invloed op de inzetbaarheid van uw medewerker en kan leiden tot een verlaging van de uitkeringslasten. Wij begrijpen dat het aanvragen van een herbeoordeling complex en tijdrovend kan zijn. Daarom nemen we dit graag voor u uit handen. 

Meer informatie herbeoordeling

Bezwaar en beroep

Het kan gebeuren dat het UWV een besluit neemt over uw medewerker waar u het niet mee eens bent of waarvan u niet kunt beoordelen of dit klopt. Omdat de financiële gevolgen groot kunnen zijn, is het belangrijk om bezwaar aan te tekenen of zelfs daarna nog in beroep te gaan. Wij begrijpen dat dit ingewikkeld is en vaak is (medische) expertise noodzakelijk. Daarom helpen wij u hier graag bij. 

Meer informatie bezwaar en beroep

WIA- en Ziektewetbegeleiding voor eigenrisicodragers

Als eigenrisicodrager voor de WIA- en/of Ziektewet bent u zelf verantwoordelijk voor de re-integratie van uw (ex-)medewerker. Een actieve betrokkenheid in dit proces kan het verschil maken en leiden tot betere belastbaarheid van uw medewerker. Dit kost u veel tijd. Daarom nemen we dit graag voor u uit handen. We ondersteunen uw medewerker actief door hem/haar in dit proces te begeleiden, kansen te benutten en kosten te beperken. 

Meer informatie WIA- en Ziektewetbegeleiding voor eigenrisicodragers

WW-begeleiding voor eigenrisicodragers

Bevindt uw organisatie zich in de overheids- of onderwijssector, dan bent u verplicht eigenrisicodrager voor de WW. Dit betekent dat u verantwoordelijk bent voor de uitkeringskosten van uw ex-medewerker, maar ook voor het bijhouden van de administratie en het begeleiden bij het vinden van een nieuwe baan. We begrijpen dat dit een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt en veel tijd kost. Daarom ondersteunen wij u graag bij dit proces. 

Meer informatie WW-begeleiding voor eigenrisicodragers

Meer dan alleen uitkeringen

Bij Perspectief focussen we niet alleen op het afhandelen van uitkeringssituaties. Onze uitkeringsdiensten dragen namelijk ook bij aan het beter maken van uw organisatie door duurzame oplossingen te vinden voor het verzuim en de re-integratie van uw medewerkers. Zo bevorderen we de vitaliteit en inzetbaarheid van uw medewerkers op de lange termijn.

Gratis adviesgesprek en offerte

Bent u benieuwd of onze uitkeringsdiensten passen bij uw organisatie? Wij nodigen u graag uit voor een gratis adviesgesprek om de mogelijkheden te verkennen. Indien gewenst kunnen we ook direct een offerte op maat voor u opstellen. Meer informatie? Neem dan contact op via (Telefoonnummer)of uitkeringsdiensten@perspectief.eu.

Stel uzelf voor wat het voor uw organisatie zou betekenen als uitkeringsdiensten geen zorg meer voor u zijn, er besparingen worden gerealiseerd en u zich volledig kunt wijden aan het creëren van een vitale en bevlogen werkplek. Neem vandaag nog contact op met Perspectief en zet de eerste stap naar een betere organisatie.