Geef een compliment!

Daar worden u en uw medewerker gelukkiger van

Ieder jaar is het op 1 maart Nationale Complimentendag. Een dag die draait om persoonlijke aandacht en het uitspreken van waardering richting anderen. Maar eigenlijk is het belangrijk om het hele jaar door complimenten te geven.

Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wij Nederlanders zien namelijk sneller wat fout gaat dan wat goed gaat. Wilfred, coach binnen Perspectief, legt dit uit en vertelt waarom het zo lastig is om complimenten te geven.

De voordelen van een compliment

“Zodra u een compliment krijgt, neemt het dopaminegehalte in uw hersenen toe”, vertelt Wilfred. “Dopamine is een stof die hoort bij het beloningscentrum van de hersenen en zorgt voor een tevreden en beloond gevoel. Daarnaast leidt deze stof tot een gevoel van meer waardering, zelfvertrouwen en motivatie. Dit is natuurlijk ook zo bij uw medewerkers. U zet uw medewerker in zijn of haar kracht door een compliment te geven. Dit is belangrijk als u groei of verandering wilt bereiken binnen uw organisatie.” 

“Het geven van complimenten kost energie. Om een gericht compliment te geven, moet u kijken en luisteren naar wat uw medewerkers zeggen en doen. Dit is niet makkelijk en er is kennis en lef voor nodig. Toch levert het geven van complimenten zeker iets op. U leert uw medewerkers op een andere manier kennen, waardoor u een goede relatie met hen opbouwt. Ook zullen uw medewerkers bepaald gedrag vaker laten zien, als zij weten dat dit gedrag goed is. En doordat het dopaminegehalte na een compliment toeneemt, worden uw medewerkers blij en gelukkig; ze krijgen een glimlach op hun gezicht. Dit heeft ook effect op uzelf. Doordat u ziet dat uw medewerkers blij zijn, neemt ook uw dopaminegehalte toe. Dit merk ik ook tijdens mijn coaching gesprekken. Als ik zie dat mensen groeien door mijn hulp en complimenten, groeit ook mijn zelfvertrouwen.”

Hoe zit het als ik een negatief beladen opmerking maak?

“Maakt u een negatief beladen opmerking richting uw medewerkers, dan staan er vier complimenten tegenover om dit te herstellen. U kan dit vergelijken met een hand; zodra u een negatief beladen opmerking maakt, sluit de hand. Bij elk compliment dat u geeft, gaat er een vinger open met als gevolg dat na vier complimenten, naast de uitgestoken hand, ook de duim omhoog gaat staan. Uw medewerker heeft weer een volle en open hand, waarmee hij of zij weer volledig kan geven.”

Tips om een compliment te geven

“Probeer het! Wees specifiek en hang geen lang verhaal om uw compliment heen. Dit heeft geen toegevoegde waarde en verzwakt het compliment. Wacht daarnaast niet op het perfecte moment, want vaak werkt een compliment het beste op het moment zelf.”

“Het is belangrijk dat u een compliment geeft waar uw medewerker iets aan heeft. Voorbeelden hiervan zijn: super dat je begonnen bent of fijn dat je er bent! Maar let op dat u geen negatieve lading geeft aan het compliment, zoals bij: zie je wel dat je het kunt, als je maar je best doet. In dit geval suggereert u namelijk dat uw medewerker in andere gevallen niet goed genoeg zijn of haar best doet.”

Hoe doet Perspectief het?

Bij Perspectief organiseren wij in de week van 1 maart een complimenten challenge. Hierbij dagen wij onze collega’s uit om in ieder geval 3 collega’s een compliment te geven. Dit kan door ze te (video)bellen, mailen of een kaartje te sturen. Doet u ook mee?

Ga naar Blogs