Re-integratie 1e spoor

Hoe zorgt u ervoor dat de terugkeer van uw werknemer binnen uw bedrijf zo succesvol, soepel en goed mogelijk verloopt? In veel gevallen verloopt de terugkeer naar werk, na een periode van arbeidsongeschiktheid, vanzelf. 

Er zijn echter uitzonderingen. De verschillende factoren die hierop van invloed zijn kunnen grote (financiële en sociale) gevolgen hebben. Veel mensen ervaren een drempel bij het terugkeren naar het eigen werk. Ook kunnen misverstanden, (voor)oordelen, verschillen in wederzijdse verwachtingen, veranderingen in belastbaarheid en wijzigingen op de afdeling tijdens afwezigheid, het vertrouwen tussen werknemer en collega’s verminderen. 

Vragen in de praktijk

Vragen die bij werkgever en werknemer naar voren kunnen komen tijdens het re-integratieproces zijn: Is mijn werknemer nog wel geschikt voor de functie? Kan ik nog wel bouwen op mijn werknemer of gaat uitval terugkeren? Waar moet ik rekening mee houden nu bij mijn werknemer een specifiek ziektebeeld is vastgesteld? 

Eigenlijk ben ik teleurgesteld in de opstelling van mijn werknemer/werkgever tijdens afgelopen periode, wat moet/kan ik daarmee? Vind ik mijn werk nog wel leuk?  Ik heb ontdekt dat ik eigenlijk mijn werk niet kan combineren met mijn privésituatie, maar heb ik wel alternatieven? Ik heb veel geleerd de afgelopen periode over hoe ik uitval kan voorkomen, maar hoe breng ik dit in praktijk als ik straks weer (meer) ga werken? 

Terugkeer in eigen werk

Wij beschikken over een groot aantal (loopbaan)coaches die werknemers, leidinggevenden en teams kunnen begeleiden bij de terugkeer van uw werknemer bij arbeidsongeschiktheid. Met de volgende dienstverlening kunnen wij bovenstaande vragen tot een oplossing brengen: 

Contact

Uw werknemer succesvol laten terugkeren binnen uw organisatie? Neem contact op met de (Contactpersoon) via (Telefoonnummer) of  (Email).

Ga naar de hoofdpagina Re-integratie met Perspectief