Waarom een bodemsaneringskeuring?
Om te mogen werken in of met verontreinigde grond of water is een medische keuring vaak vereist. Beoordeeld moet worden of een persoon het werk fysiek veilig en verantwoord aan kan. Ook wordt bij de bodemsaneringskeuring de functie van meerdere organen onderzocht. Bij Perspectief kunt u terecht voor drie bodemsaneringskeuringen zoals beschreven in CROW 400: type A, B en C.
Voor wie is een bodemsaneringskeuring?
Een bodemsaneringskeuring is verplicht als een werknemer voor het eerst gaat werken in verontreinigde grond. Het onderzoek is bedoeld om mogelijke gezondheidsschade in een vroeg stadium te ontdekken. Ook wordt gekeken of de werknemer geschikt is voor de werkzaamheden. Het is afhankelijk van het type werk en de mate van blootstelling aan verontreinigde stoffen welk type keuring er nodig is.
Waaruit bestaat een bodemsaneringskeuring?
Afhankelijk van het type keuring (A, A+B of A+B+C) wordt het onderzoek samengesteld. Grofweg bestaat een bodemsaneringskeuring altijd uit onderstaande onderdelen:
- Invullenvragenlijst gericht op richtlijnen CROW-400
- Uitvoeren medische onderzoeken: bloeddrukmeting, gehooronderzoek (audiogram), oogonderzoek, longfunctieonderzoek, elektrocardiogram in rust (hartfilmpje alleen voor type B en C), inspanningstest (alleen bij type C), bloedonderzoek
- Lichamelijk onderzoek
- Indien nodig volgen aanvullende onderzoeken
Na de keuring ontvangen medewerkers bij medische geschiktheid een bewijs van goedkeuring in de vorm van een persoonlijke keuringspas. Met deze pas kan iedere medewerker het vervuilde gebied persoonlijk betreden.
Kosten van een bodemsaneringskeuring
Wilt u een indicatie van de kosten voor een bodemsaneringskeuring, neem dan direct vrijblijvend contact met ons op.