Coaching

Gedragsverandering als doel

Als uw medewerker niet ‘lekker in zijn vel’ zit, kan het werk hier flink onder lijden. Soms is de oorzaak snel helder (en op te lossen). Soms ook niet. Lukt het in het laatste geval niet om een duurzame oplossing te vinden, dan is de kans groot dat een medewerker minder gaat functioneren. Wellicht zelfs uitvalt. Coaching kan daarom helpen. Want een optimaal inzetbare medewerker weet wat hij wil en hoe daar te komen.

“Ik was het afgelopen jaar niet bezig met ziek zijn, maar met beter worden. Daar wil ik de coaches van Perspectief graag voor bedanken. Herstel zegt iets over terugkeren op je oude niveau. Onze gesprekken gingen echter meer over wie je wilt zijn. Een onbezorgde ik, in verbinding met mezelf. Bedankt voor dit inzicht. Ik neem dit zeker mee in de toekomst.” - coachee -

Op zoek naar een duurzame oplossing die bij uw medewerker past

Lukt het niet om tot een duurzame oplossing te komen? De coaches van Perspectief helpen u graag verder. Wat de situatie ook is. Zo gaan we op zoek naar een begeleidingsvorm die precies bij uw medewerker past. Neem contact met ons op!

Coachees over de coaches van Perspectief:

“Ik ben zeer tevreden over de coaching. Ik ben de tips en trucs nu al aan het toepassen in de praktijk. Dat maakt dat ik veel plezieriger werk.”

“De coach hield me echt een spiegel voor. Liet me zien waar ik voor sta. Daarom ervaar ik totaal geen stress meer. Daarbij maakt het niet uit met welke deadline, rapportage of systeemproblemen ik nu ook te maken krijg.”

“Fijn om eens met iemand te praten buiten mijn beroepsgroep. Vanuit een zakelijke, nuchtere en praktische insteek. Het was een warm bad en kritisch tegelijk.”

> Lees het verhaal van... een medewerker in de ICT-branche.

Kijken waar iemand voor staat

Bij coaching krijgt een medewerker individuele begeleiding met als doel gedragsverandering. Alleen dan kan de medewerker bijvoorbeeld duurzaam herstellen van een burn-out. Daarom kijken we naar waar iemand voor staat. Zijn of haar overtuigingen of identiteit. Pas door op dat niveau veranderingen door te voeren, kun je bepaald gedrag voorkomen.

Hoe we dat doen? Dat verschilt per persoon. Wel nemen onze coaches alle tijd voor diepgaande gesprekken. Om zo te doorgronden wat nodig is om een verandering in gang te zetten. Daarbij beschikken we over verschillende coaches, zoals een re-integratie coach, jobcoach, burn-out coach, budgetcoach en senior coach. Zo kunnen we echt maatwerk leveren.

“Na 6 sessies was het voor mij helemaal helder. Ik kan nu veel beter situaties inschatten en dingen makkelijker van me afzetten. De werksituaties zijn namelijk niet veranderd. Daar heb ik ook weinig invloed op. Maar ik weet er wel veel beter mee om te gaan. Ik laat bepaalde zaken makkelijker van me afglijden.” - coachee -

Naast individuele begeleiding door een coach kan een coachingstraject ook onderdeel zijn van een training of programma. Benieuwd naar meer informatie? Neem dan contact met ons op.