conflicten
mediation biedt uitkomst

Mediation

Hoe kom ik in gesprek met mijn medewerker?

Er spelen al langere tijd problemen met uw medewerker en nu heeft hij of zij zich ziek gemeld. Bij de bedrijfsarts geeft uw medewerker aan dat er sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie. Het advies: mediation.

Hoe ontstaat een conflict?

Vaak heeft u als werkgever (en als mens) te maken met belangenverschillen. Bijvoorbeeld als u uw bedrijfsvoering wilt verbeteren en daardoor veranderingen moet doorvoeren. Dit kan spannend zijn voor uw medewerkers. Hoe gaan zij om met die veranderingen? Het is een kunst om daar de perfecte balans in te vinden. Vaak gaat dit goed, maar soms ontstaat er wrijving. Wrijving geeft glans, maar soms ook krassen. Er kan frustratie ontstaan bij een medewerker. Onbegrip. De basis van een conflict is geboren.

Wat als een conflict escaleert?

Meestal door onmacht of door gebrek aan tijd worden de conflicten groter. Het escaleert haast vanzelf. Het kost u en uw medewerker veel tijd en energie. Afhankelijk van de persoon kunnen er mentale klachten ontstaan. Iemand gaat piekeren, slechter slapen en uiteindelijk leidt de situatie tot een ziekmelding. Wat nu?

Perspectief kan helpen in de vorm van mediation. Waarbij een passende oplossing voor beide partijen altijd het doel is. Soms volstaat een goed gesprek. Soms blijkt dat het vertrouwen in de samenwerking helemaal weg is. Om dit proces te begeleiden beschikt Perspectief over geregistreerde mediators die werken volgens de richtlijnen van de Mediators federatie Nederland (Mfn).

Voordeel van Perspectief

Werken met een Perspectief mediator betekent korte lijnen. Eventuele vragen over de verzuimbegeleiding worden vlot beantwoord én u en uw medewerker krijgen snel een oplossing voor het probleem. Een gerichte aanpak waarbij we zowel van u als uw medewerker een inspanning verwachten.

Komen u en uw medewerker er samen niet uit? Neem contact met ons op!