conflicten
mediation biedt uitkomst

Mediation

Hoe kom ik weer met mijn werknemer in gesprek?

U hebt al langere tijd twijfels over uw werknemer. U heeft deze twijfels al eens proberen te bespreken en nu heeft uw werknemer zich ziek gemeld. Hij komt bij de bedrijfsarts en er blijkt sprake van een verstoorde arbeidsrelatie. In de rapportage leest u dat de bedrijfsarts u adviseert om mediation in te zetten.

Een conflict

U heeft als ondernemer en als mens vaak te maken met belangenverschillen. Of het nu om winstmaximalisatie gaat, over optimalisatie van de bedrijfsvoering of over de invoering van nieuwe methodes. Het gaat nooit vanzelf. 

Het is voor u en voor uw werknemers een inspannend proces en heeft raakvlakken met competenties en veerkracht van alle betrokkenen. Meestal gaat dit goed, maar in enkele gevallen ontstaat er wrijving. Wrijving geeft glans, maar soms ook krassen. Er ontstaat frustratie en onbegrip. De basis van een conflict is geboren. 

Wat als een conflict escaleert?

Door onmacht of door gebrek aan tijd worden de conflicten meestal groter. Het escaleert haast vanzelf. Het kost u en uw werknemer veel tijd en energie. Afhankelijk van de persoon ontstaan er mentale klachten. Men gaat piekeren, slechter slapen en uiteindelijk leidt de situatie tot een ziekmelding. Het is u en uw werknemer niet gelukt om samen het probleem op te lossen. Wat nu?

Perspectief beschikt over geregistreerde mediators die werken volgens de richtlijnen van de Mediators federatie Nederland (Mfn). Een passende oplossing voor zowel u als uw werknemer is het doel. Soms is een goed gesprek voldoende en soms blijkt dat er geen vertrouwen meer in de samenwerking is. Er is teveel beschadigd.

Voordeel van Perspectief

Het voordeel van een Perspectief mediator is dat de lijnen kort zijn. Eventuele vragen over de verzuimbegeleiding worden snel beantwoord én u en uw werknemer krijgen snel een oplossing voor het probleem. Geen onnodige, geldverslindende vertraging, maar een gerichte aanpak van het probleem waarbij zowel van u als uw werknemer een inspanning wordt verwacht.

Komen u en uw werknemer er samen niet uit? Neem contact met ons op!