pmo
wees onnodig verzuim voor

Preventief medisch onderzoek

Breng de gezondheid, conditie en belastbaarheid van uw medewerkers in kaart

Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een verzameling van methoden om de gezondheid van medewerkers te bewaken en te bevorderen.

Het PMO voor individuele medewerkers bestaat uit onderzoek van de gezondheid. Aan de hand van de uitslagen van het onderzoek worden (eventuele) activiteiten (interventies) ingezet om de gezondheid te verbeteren. De Arbowet verplicht elke werkgever om zijn medewerkers een PMO aan te bieden. Overigens is het PMO vrijwel gelijk aan het PAGO. Op deze pagina beschrijven wij het PMO, maar uiteraard kunnen wij ook een PAGO uitvoeren.

Het PMO van Perspectief is meer dan een standaardkeuring

Dit wordt door de medewerkers vaak als zeer nuttig ervaren en het is voor hen tevens een stimulans om deel te nemen aan het PMO. Zo kijken we of uw medewerkers niet alleen fysiek, maar ook mentaal in beweging blijven. Alleen dan kunnen uw medewerkers zich (mee) blijven ontwikkelen. Daarom is het van groot belang dat uw medewerker op de juiste plek zit. Een plek waar hij op een juiste manier gebruik kan maken van zijn kwaliteiten. Alleen dan dragen medewerkers optimaal bij aan de gezondheid van zichzelf én uw organisatie.

Het doel van het PMO

  • Opsporen van eventuele risico's op gezondheidsproblemen door het werk.
  • Beroepsziekten en arbeidsgebonden aandoeningen voorkomen.
  • Het bewaken en bevorderen van de gezondheid van medewerkers, in relatie tot hun werk.
  • Het bewaken en verbeteren van het functioneren en de inzetbaarheid van de medewerker.

De onderzoeksresultaten vertalen we naar een concreet actieplan waarbij we de medewerkers met een ‘verminderd werkvermogen’ helpen meer grip te krijgen op hun eigen energie en vitaliteit. Aan de hand van de uitslagen van het onderzoek worden (eventuele) activiteiten (interventies) ingezet om de gezondheid te verbeteren. 

Bij u op locatie

Wij voeren het PMO het liefst uit op uw locatie. Dit levert u verschillende voordelen op:

  • Medewerkers zijn niet lang van hun werkplek af. Ze zijn geen tijd kwijt aan reizen. Ze hoeven niet te wachten in een wachtkamer.
  • Het is daarom kostenbesparend.
  • Onze adviseur krijgt inzicht in het bedrijf en de arbeidsomstandigheden. Dit versterkt de voordelen op preventief gebied.

Bij ons op locatie

Ook kunt u een PMO laten uitvoeren op een van onze locaties. In overleg bepalen we op welke locatie in de buurt u of uw medewerker het snelst terecht kan. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Contact

Is uw bedrijf (weer) toe aan het aanbieden van een PMO of PAGO voor uw medewerkers? Neem contact op met de afdeling Veiligheid & Gezondheid via verkoopbinnendienst@perspectief.eu of(Telefoonnummer).  

Uw medewerkers motiveren om deel te nemen? bekijk video