Griepvaccinatie 2020

Verlaag de kans op griep met 40%

Jaarlijks krijgt 2-3% van de mensen griep. Een door griep gevelde werknemer blijft gemiddeld 4,7 werkdagen thuis. De totale kostenpost voor werkgevers in Nederland ten gevolge van de griep ligt jaarlijks rond de 1 miljard euro.

De griepvaccinatie vermindert de kans op griep met 40%. Als men toch griep krijgt is deze vaak minder heftig en het herstel sneller. Als werkgever kunt u het risico op griep binnen uw organisatie verlagen door het aanbieden van de griepvaccinatie aan uw medewerkers.

Cijfers

In de winter van 2018-2019 duurde de griepepidemie in Nederland 14 weken.

  • circa 400.000 mensen zijn ziek geworden door het griepvirus
  • circa 11.000 mensen werden opgenomen i.v.m. complicaties
  • circa 2.900 mensen stierven er meer dan normaal in deze periode. 

Griepvaccinatie door Perspectief

Perspectief biedt in november 2020 de gelegenheid om uw medewerkers (vanaf 10 personen) te vaccineren. Om zekerheid te hebben over beschikbaarheid van gewenste aantallen vaccinaties vragen wij u zich voor 1 juni aan te melden. Wij kunnen vaccineren op onze eigen locaties, maar komen ook graag bij uw organisatie de griepvaccinatie toedienen. 

De griepvaccinatie is het best beschikbare preventiemiddel en is uitermate veilig.

Wat is influenza (griep)?

Influenza begint vaak heel plotseling met koude rillingen, hoofdpijn, hevige spierpijn, keelpijn en droge hoest, (hoge) koorts. Deze fase kan 3-5 dagen duren, waarin het virus het slijmvlies van de luchtwegen beschadigt, zodat andere ziektekiemen vrije doortocht krijgen naar het longweefsel met gevaar op een longontsteking. Na deze fase treedt herstel in en in het algemeen is men weer vanzelf volledig genezen na 2-3 weken (wanneer er géén complicatie optreedt!).

Het griepvirus muteert continu, daarom adviseren wij de vaccinatie ieder jaar te herhalen.

Ja, ik wil mijn organisatie aanmelden

Wilt u uw organisatie aanmelden voor de griepvaccinatie? Of wilt u meer informatie over de vaccinatie? Neem dan contact met ons op. Bel  (Telefoonnummer) of mail naar griepvaccinatie@perspectief.eu. Wij denken graag met u mee!

Perspectief kan vrijwel al haar diensten blijven aanbieden, zij het soms op een aangepaste manier (bijvoorbeeld online). Wij zijn u – ook in coronatijd – graag van dienst! Neem gerust contact met ons op.