Griepvaccinatie 2023

Verlaag de kans op griep met ongeveer 30%

Jaarlijks krijgt 2 tot 3% van de mensen griep (influenza). Een door griep gevelde medewerker blijft gemiddeld 4,7 werkdagen thuis. De totale kostenpost voor werkgevers in Nederland als gevolg van de griep ligt jaarlijks rond de 1 miljard euro.

Het griepvirus is iets anders dan het coronavirus. Zo is het griepvirus seizoensgebonden en kan het coronavirus gedurende het hele jaar voorkomen.

De griepvaccinatie vermindert de kans op griep met ongeveer 30%. Krijgt iemand na de griepvaccinatie toch griep, dan zijn de klachten vaak milder en verloopt het herstel sneller. Als werkgever vermindert u het risico op griep door uw medewerkers de griepvaccinatie aan te bieden. 

De griepvaccinatie is het best beschikbare preventiemiddel en is uitermate veilig.

Griepvaccinatie door Perspectief

Perspectief biedt de gelegenheid om uw medewerkers te vaccineren. Om er zeker van te zijn dat het gewenste aantal vaccinaties beschikbaar is, vragen wij u uw medewerkers op tijd aan te melden. Wij organiseren speciale prikdagen op de regiokantoren van Perspectief. Wij kunnen ook de griepvaccinatie bij uw organisatie komen toedienen. Dit doen wij alleen vanaf 10 medewerkers.  

De beste tijd voor de griepvaccinatie is tussen half oktober en eind november. Dit aangezien de griep meestal alleen tussen december en maart voorkomt en het lichaam na de griepvaccinatie 2 weken nodig heeft om voldoende afweerstoffen aan te maken. De afweerstoffen die het lichaam na de griepvaccinatie aanmaakt, beschermen ongeveer een half jaar. Daarom is het verstandig om uw medewerkers ieder jaar te vaccineren.

Benieuwd naar de feiten en fabels van het griepvaccin? Lees dan deze blog.

Wat is influenza?

Influenza begint vaak heel plotseling met koude rillingen, hoofdpijn, hevige spierpijn, keelpijn, droge hoest en (hoge) koorts. Deze fase kan 3 tot 5 dagen duren. In deze fase beschadigt het virus het slijmvlies van de luchtwegen, waardoor andere ziektekiemen vrije doortocht krijgen naar het longweefsel met gevaar op een longontsteking.

Na deze fase treedt herstel in. In het algemeen geneest men weer vanzelf na 1 tot 3 weken (wanneer er géén complicaties optreden). Het griepvirus muteert continu. ook daarom adviseren wij de vaccinatie ieder jaar te herhalen.

Ja, ik wil mijn organisatie aanmelden

Wilt u uw organisatie aanmelden voor de griepvaccinatie? Of wilt u meer informatie over de vaccinatie? Neem dan contact met ons op. Bel  (Telefoonnummer)  of mail naar griepvaccinatie@perspectief.eu. Wij denken graag met u mee!