Griepvaccinatie 2021

Verlaag de kans op griep met 40%

Jaarlijks krijgt 2-3% van de mensen griep. Een door griep gevelde werknemer blijft gemiddeld 4,7 werkdagen thuis. De totale kostenpost voor werkgevers in Nederland ten gevolge van de griep ligt jaarlijks rond de 1 miljard euro.

De griepvaccinatie vermindert de kans op griep met 40%. Als men toch griep krijgt is deze vaak minder heftig en het herstel sneller. Als werkgever kunt u het risico op griep binnen uw organisatie verlagen door het aanbieden van de griepvaccinatie aan uw medewerkers.

De griepvaccinatie is het best beschikbare preventiemiddel en is uitermate veilig.

Griepvaccinatie door Perspectief

Perspectief biedt in november 2021 de gelegenheid om uw medewerkers (vanaf 10 personen) te vaccineren. Om zekerheid te hebben over beschikbaarheid van gewenste aantallen vaccinaties vragen wij u zich voor 16 april aan te melden. Wij kunnen vaccineren op onze eigen locaties, maar komen ook graag bij uw organisatie de griepvaccinatie toedienen. 

We moeten rekening houden met de blijvende aanwezigheid van COVID-19. Met dat in uw achterhoofd is er nog meer reden om uw medewerkers een griepvaccinatie aan te bieden. Griepklachten kunnen immers lijken op COVID-19 en dat zou weer kunnen leiden tot onnodige quarantaine en wachttijd. Een griepvaccinatie verkleint ook deze factor.

Griep in coronatijd

Volgens het RIVM stierven in het griepseizoen van 2019/2020 600 personen meer tijdens de griepepidemie dan verwacht. ‘‘Het is waarschijnlijk dat deze ‘oversterfte’ samenhangt met de griep’’, aldus het RIVM. ‘‘De influenza-epidemie was kort en mild (week 5 tot en met 7 in 2020). Een korte opleving van de griepepidemie in week 10 en 11 overlapte met de eerste 2 weken van de COVID-19 epidemie. De oversterfte van de griepepidemie was veel lager dan in de gemiddelde oversterfte in de afgelopen 5 griepepidemieën.”

Dat de griepepidemie in 2019/2020 minder hevig was dan gebruikelijk was een geluk bij het COVID-ongeluk. In het seizoen 2018-2019 en andere jaren was dat wel anders, aldus de cijfers hieronder.

Wat is influenza (griep)?

Influenza begint vaak heel plotseling met koude rillingen, hoofdpijn, hevige spierpijn, keelpijn, droge hoest en (hoge) koorts. Deze fase kan 3-5 dagen duren, waarin het virus het slijmvlies van de luchtwegen beschadigt, zodat andere ziektekiemen vrije doortocht krijgen naar het longweefsel met gevaar op een longontsteking.

Na deze fase treedt herstel in en in het algemeen is men weer vanzelf volledig genezen na 2-3 weken (wanneer er géén complicatie optreedt!). Het griepvirus muteert continu, daarom adviseren wij de vaccinatie ieder jaar te herhalen.

Ja, ik wil mijn organisatie aanmelden

Wilt u uw organisatie aanmelden voor de griepvaccinatie? Of wilt u meer informatie over de vaccinatie? Neem dan contact met ons op. Bel  (Telefoonnummer)  of mail naar griepvaccinatie@perspectief.eu. Wij denken graag met u mee!