Griepvaccinatie 2019

Verlaag de kans op griep met 40%

Elk jaar krijgt 1 op de 10 mensen griep. Voor beroepen met regelmatig menselijk contact (zoals de gezondheidszorg en het onderwijs) is het besmettingsgevaar groter.

De griepvaccinatie vermindert de kans op griep met 40%. Als men toch griep krijgt is deze vaak minder heftig en het herstel sneller. Als werkgever kunt u het risico op griep binnen uw organisatie verlagen door het aanbieden van de griepvaccinatie aan uw medewerkers.

Cijfers

In het eerste kwartaal van 2018 werd ruim 40% van de arbeidsuitval in Nederland 
veroorzaakt door griep of verkoudheid. In dat kwartaal stond de Gezondheids- en Welzijnszorg bovenaan met 6,5%, gevolgd door het Openbaar bestuur (6,4%), Industrie (6,1%) en het Onderwijs op de vierde plaats met 5,9%. Terwijl in die periode het gemiddelde van Nederland op 4,9% lag. Bron: CBS

Griepvaccinatie door Perspectief

Perspectief biedt in het najaar van 2019 de gelegenheid om uw medewerkers (vanaf 20 personen) te vaccineren. Om zekerheid te hebben over beschikbaarheid van gewenste aantallen vaccinaties vragen wij u zich voor 1 juni aan te melden. Wij kunnen vaccineren op onze eigen locaties, maar komen ook graag bij uw organisatie de griepvaccinatie toedienen.

De griepvaccinatie is het best beschikbare preventiemiddel en is uitermate veilig.

Wat is influenza (griep)?

Influenza begint vaak heel plotseling met koude rillingen, hoofdpijn, hevige spierpijn, keelpijn en droge hoest, (hoge) koorts. Deze fase kan 3-5 dagen duren, waarin het virus het slijmvlies van de luchtwegen beschadigt, zodat andere ziektekiemen vrije doortocht krijgen naar het longweefsel met gevaar op een longontsteking. Na deze fase treedt herstel in en in het algemeen is men weer vanzelf volledig genezen na 2-3 weken (wanneer er géén complicatie optreedt!).

Het griepvirus muteert continu, daarom adviseren wij de vaccinatie ieder jaar te herhalen.

Ja, ik wil mijn organisatie aanmelden!

Wilt u uw organisatie aanmelden voor de griepvaccinatie? Of wilt u meer informatie over de vaccinatie? Neem dan contact met ons op. Bel  (Telefoonnummer) of mail naar griepvaccinatie@perspectief.eu. Wij denken graag met u mee!