bhv
wat wilt ú dat er gebeurt in nood?

Bhv

Alles over bedrijfshulpverlening

Wat wilt ú dat er gebeurt in een noodsituatie? Waarschijnlijk verwacht u directe hulpverlening, door personen die weten wat zij (moeten) doen. 

Binnen het bedrijf waar u werkt zijn dat uw eigen collega's! Sterker nog, elk bedrijf moet een of meerdere bedrijfshulpverleners aanwijzen (artikel 15, Arbowet). Deze bhv'ers dienen na een ongeval of brand zo snel mogelijk effectieve hulp te verlenen, totdat deze wordt overgenomen door de hulpverleningsorganisaties.

Praktijkervaring is essentieel

Bhv'ers kunnen EHBO verlenen, brand bestrijden, werknemers alarmeren en evacueren en verzorgen de communicatie met externe diensten, zoals politie, brandweer en ambulancedienst. Om in de praktijk adequaat en effectief te kunnen optreden is vooral ervaring heel belangrijk. Daarom dienen bedrijfshulpverleners opgeleid te zijn en ieder jaar een herhalingscursus te volgen.

Bhb-cursus inplannen

Crisicom voert de bhv-trainingen voor Perspectief uit. U kunt uw cursus bhv direct inplannen via de cursuskalender van Crisicom! Om u voor een training aan te kunnen melden moet u zich registreren. U ontvangt 5% relatiekorting op de cursusprijs, omdat u via Perspectief boekt. Om aanspraak te maken op deze korting mailt u Crisicom (perspectief@crisicom.nl) de kortingscode PERSP2019 door met vermelding van uw bedrijfsnaam.

Hoeveel bhv'ers moet ik hebben?

Minimaal 1, daar is de Arbowetgeving helder over. En verder wordt gezegd dat bedrijven verplicht zijn om doeltreffende maatregelen te nemen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Dat kan op verschillende manieren. Daarom is het aantal bhv'ers niet wettelijk vastgelegd. Meer informatie? Lees verder op de website van Crisicom.

Waarom Crisicom?

Perspectief werkt samen met Crisicom. Crisicom staat voor realistisch trainen. Dus niet toekijken, maar iedereen moet het doen om te ervaren en te onthouden. De trainingen richten zich op de dagelijkse praktijk met realistische voorbeelden in herkenbare situaties.

Heeft u nog vragen over bhv? Neem contact met ons op!