WIA- en Ziektewetbegeleiding voor eigenrisicodragers

Als eigenrisicodrager voor de WIA- en/of Ziektewet bent u zelf verantwoordelijk voor de re-integratie van uw (ex-)medewerker. Een actieve betrokkenheid in dit proces kan het verschil maken en leiden tot betere belastbaarheid van uw medewerker. Dit kost u veel tijd. Daarom nemen we dit graag voor u uit handen. Met onze WIA- en Ziektewetbegeleiding voor eigenrisicodragers ondersteunen we uw medewerker actief door hem/haar in dit proces te begeleiden, kansen te benutten en kosten te beperken.

Ben ik eigenrisicodrager voor de WIA en/of Ziektewet?

U bent eigenrisicodrager als u geen premie Werkhervattingskas (Whk) betaalt. U kunt dit zien op de Whk-beschikking die u jaarlijks eind november/begin december van de Belastingdienst ontvangt. Betaalt u wel premie, dan bent u verzekerd bij het UWV en dus geen eigenrisicodrager. 

Waarom kiezen voor WIA- en Ziektewetbegeleiding voor eigenrisicodragers?

Als eigen risicodrager voor de WIA- en Ziektewet is het belangrijk om uw (ex-)medewerker actief te begeleiden. Enerzijds omdat de wetgeving dat van u eist, maar ook omdat u uitkeringen niet onnodig lang wilt laten duren en deze medewerker als goed werkgever niet aan zijn lot wilt overlaten. 

Hoe ziet de WIA- en Ziektewetbegeleiding van Perspectief eruit? 

Tijdens de WIA- en Ziektewetbegeleiding onderhouden wij actief contact met uw (ex-)medewerker. Er is regelmatig contact met de bedrijfsarts om de actuele functionele mogelijkheden te bepalen. Als de belastbaarheid positief kan worden beïnvloed, stellen we interventies voor. Mochten er wijzigingen ontstaan in de belastbaarheid (verbetering of verslechtering), dan kan dat betekenen dat we een herbeoordeling aanvragen. Dit kan direct of indirect gevolgen hebben voor de kosten. 

Waarom kiezen voor Perspectief?

Wanneer u kiest voor WIA- en Ziektewetbegeleiding door Perspectief, kiest u voor:

  • Een deskundig en betrokken team - Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en hebben een scherp oog voor detail. Ze werken nauw samen met u en staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.
  • Een persoonlijke aanpak en maatwerk - Elk bedrijf en elke situatie vraagt om een andere aanpak. Wij luisteren naar uw verhaal en stellen een op maat gemaakt plan op om tot de beste resultaten te komen.
  • Ontzorgen en efficiëntie - Wij nemen het hele traject uit handen, zodat u zich kunt concentreren op uw core business en het welzijn van uw medewerkers.
  • Bewezen succes - Wij hebben een hoog slagingspercentage in het succesvol afronden van uitkeringsdiensten. Onze expertise en vasthoudendheid maken vaak het verschil.

Bent u benieuwd of onze WIA- en Ziektewetbegeleiding voor u van meerwaarde kan zijn? Neem contact op via (Telefoonnummer)of uitkeringsdiensten@perspectief.eu voor een gratis adviesgesprek en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Ga terug naar Uitkeringsdiensten