Bezwaar en beroep

Het kan gebeuren dat het UWV een besluit neemt over uw medewerker waar u het niet mee eens bent of waarvan u niet kunt beoordelen of dit klopt. Denk bijvoorbeeld aan het niet toekennen van een IVA-uitkering (komt niet voor uw rekening) of een afwijzing van een vervroegde IVA-uitkering. De financiële gevolgen hiervan kunnen groot zijn. Het is daarom belangrijk om in dit soort situaties bezwaar aan te tekenen. Bent u het vervolgens nog niet eens, dan kunt u in beroep gaan. Wij begrijpen dat dit proces ingewikkeld is en vaak is (medische) expertise noodzakelijk. Daarom nemen we dit graag voor u uit handen.

Hoe ontzorgen wij u?

Onze specialisten adviseren u over de benodigde stappen in een bezwaarprocedure en ondersteunen u bij het eventueel in beroep gaan. Op deze manier nemen we u het werk uit handen, zodat u zich kunt richten op het beter maken van uw organisatie en uw medewerkers. De dienstverlening bestaat onder andere uit:

  • Opstellen en indienen (pro forma) bezwaarschrift bij UWV
  • Overleg met bedrijfsarts en arbeidsdeskundige
  • Onderhouden van telefonische contacten met UWV
  • Bijwonen van een hoorzitting bij UWV
  • Bewaking van wettelijke termijnen

Waarom kiezen voor Perspectief?

Wanneer u kiest voor professionele begeleiding bij de bezwaar- en beroepsprocedure bij het UWV, kiest u voor:

  • Een deskundig en betrokken team - Onze specialisten zijn op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en hebben een scherp oog voor detail. Ze werken nauw samen met u en staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.
  • Een persoonlijke aanpak en maatwerk - Elk bedrijf en elke situatie vraagt om een andere aanpak. Wij luisteren naar uw verhaal en stellen een op maat gemaakt plan op om tot de beste resultaten te komen.
  • Ontzorgen en efficiëntie - Wij nemen het hele traject uit handen, zodat u zich kunt concentreren op uw core business en het welzijn van uw medewerkers.
  • Bewezen succes - Wij hebben een hoog slagingspercentage in het succesvol afronden van uitkeringsdiensten. Onze expertise en vasthoudendheid maken vaak het verschil.

Bent u benieuwd of onze professionele begeleiding bij de bezwaar- en beroepsprocedure bij het UWV voor u van meerwaarde kan zijn? Neem contact op via (Telefoonnummer)of uitkeringsdiensten@perspectief.eu voor een gratis adviesgesprek en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Ga terug naar Uitkeringsdiensten