Ons verhaal

Wim Wijnholds, directeur en oprichter van Perspectief Groep bv, vertelt zijn verhaal.

"Het idee voor Perspectief begon eigenlijk al in 1996, toen ik samen met mijn broer André bij een groot schoonmaakbedrijf werkte. Ik was Personeelsmanager en André was adviseur op het gebied van Arbo en Kwaliteit. We grapten wel eens tegen elkaar dat we makkelijk voor onszelf konden beginnen."

Toch werd het starten van een eigen bedrijf voor Wim realiteit. In augustus 2001 kreeg hij een verschil van inzicht met zijn toenmalige werkgever, waardoor hij na twaalf jaar zijn baan kwijt zou raken. “Zoek een andere baan of begin lekker voor jezelf,” was het advies van de mediator.

Pionieren

En zo begon Wim op 1 januari 2002 met Perspectief. Ondanks dat de ideeën voor een eigen bedrijf met André begonnen, voegden de andere broers van Wim zich al snel na de start bij Perspectief. Peter had de studie HEAO-MER afgerond en ruim twee jaar werkervaring op dit gebied. Hij waagde de sprong en ging met de eerste P&O klussen aan de slag.

Folko Jan was al jaren werkzaam in een ziekenhuis. Eerst als analist en daarna als coördinator Arbo en Milieu. Hij nam vaak deel aan brainstormsessies en dacht mee. Dit werd zo interessant dat, toen een klant vroeg om een verzuimconsultant, Folko Jan besloot zijn baan op te zeggen en aan de slag te gaan voor Perspectief. Na negen maanden bestond Perspectief al uit zeven personen.

Groeiend succes

In september 2002 kreeg Perspectief twee communicatietrainingen om de acquisitie te verbeteren. “We kwamen erachter dat we de zaken niet voor elkaar hadden. Dat was behoorlijk leerzaam.” Perspectief heeft vanaf 2003 een enorme vlucht genomen. Peter en zijn naaste collega bleken een gouden combinatie voor het werven van nieuwe klanten. “In twee intensieve jaren hebben zij samen het fundament gelegd voor het huidige klantenbestand van Perspectief.”

In augustus 2004 diende ook de vierde broer zich aan. André kon zijn Personeel & Organisatie achtergrond goed combineren met ICT. “Althans dat was het plan. Uiteindelijk is het er nooit van gekomen: er was veel te veel te doen op het gebied van ICT.”

Dat zijn drie broers bij Perspectief zijn komen werken, had Wim niet van tevoren bedacht. “Gelukkig zijn we als Wijnholdsen allang in de minderheid: dat vind ik beter voor het team.” De broers vervullen allemaal een andere rol: Peter is commercieel directeur, André is directeur van het ICT team (wat sinds 2018 is ondergebracht in een afzonderlijk IT bedrijf  CAMAS IT) en Folko Jan richt zich op coaching en mediation (NMI geregistreerd).

Trots op de club

Wim is trots op zijn bedrijf, maar hij is nuchter over het succes en de snelle groei. “Wat is snel groeien? Ik ben gewoon ontzettend enthousiast over hoe het gaat. Ik ben trots op de club, trots op de mensen, ik vind het een voorrecht dat ik hier deel van uit maak. Ik krijg er energie van.” Perspectief telt inmiddels ruim 500 medewerkers, heeft verschillende kleinere bedrijven overgenomen en heeft een goede landelijke dekking.

De ontwikkeling van het bedrijf en de ontwikkeling van zijn personeel: daar gaat het Wim om. “Daar investeren we in. In trainingen, maar ook in goede materialen. Ik wil dingen ‘beter maken’. Dat is altijd het doel geweest en dat is het nog steeds.”

Dat ‘beter maken’ sluit ook aan bij de visie van Perspectief. “Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen talenten. Het is de kunst om die te ontwikkelen en op de juiste wijze en in de juiste context in te zetten. Dat is onze drive, want zowel het individu als de organisatie hebben hier baat bij.”

Met die drive ziet Wim de toekomst rooskleurig tegemoet: “Dat onze werkwijze succesvol is, wordt dagelijks bewezen. Dat stemt mij zeker positief voor de jaren die komen!”