verzuim
duurzame oplossing

Verzuim

70 procent is beïnvloedbaar!

Bij Perspectief staan wij voor een snelle en duurzame aanpak van verzuim. Wij kijken samen met werkgever en werknemer verder dan de symptomen. Vaak vindt verzuim haar oorsprong in een onderliggend probleem. Juist dat maken we snel bespreekbaar.

Ziekteverzuim voorkomen

Op basis van onze jarenlange ervaring blijkt dat circa 70% van ziekteverzuim beïnvloedbaar (en vaak te voorkomen) is. Circa 30% is medisch en minder goed beïnvloedbaar. Ons team van bedrijfsartsen en verzuimconsultants analyseert de verzuimreden en richt zich op het beïnvloedbare gedeelte.

Eigen regie of ontzorgen

Door beïnvloedbare factoren bespreekbaar te maken en aan te pakken, komen de verzuimende werknemer en de werkgever in actie, zodat herstel en re-integratie centraal staan in de keuzes. Herstel- en re-integratie beperkende factoren worden aangepakt en weggenomen door de inzet van de juiste expertise. Dat verschilt per situatie. Wij ondersteunen in de (groei naar) eigen regie of ontzorgen werkgevers volledig.

Weinig ziekteverzuim en ziekmeldingen

Wij stellen altijd een duidelijk doel, met duidelijke termijnen en afspraken. Iedereen houdt zich daaraan. Wij sturen op het gezond maken van de situatie, dan wel het gezond maken van de manier waarop de werknemer met de situatie omgaat. Daarmee creëren we een duurzaam herstel. Het rendement is voor u: weinig ziekteverzuim, weinig ziekmeldingen en werknemers die met plezier werken!

Kies een onderwerp hieronder of neem direct contact op!