Referenties

Klanten over onze dienstverlening

Hieronder lees je een aantal verhalen van mensen en organisaties die in de zoektocht naar een nieuwe betaalde baan (voor hun medewerkers) samenwerk(t)en met Perspectief. 

Ik dacht dat ik afgeschreven was

“Aan het begin van het outplacementtraject geloofde ik er niet zo in. Ik dacht dat ik afgeschreven was: te oud, 35 jaar gewerkt bij dezelfde werkgever, wie zit er nu op mij te wachten? De mentale dreun van het ontslag gaat je ook niet in de koude kleren zitten. Maar, binnen 3 maanden heb ik een nieuwe baan gevonden! Wie had dat kunnen denken. 

Ik was vestigingsmanager in de detailhandel en werk nu als shopmanager bij een andere winkelketen. Dankzij de adviseur van Perspectief heb ik nu een opvallend CV, heb ik de regie weer in handen, is mijn zelfvertrouwen gegroeid en geloof ik er nu zelf in dat ik iets te bieden heb.”

Ineke, 54 jaar, Regio Groningen

Een grote wens is uitgekomen

“Mijn oude functie bij een woonzorgcentrum was niet meer passend, vond mijn werkgever. Ik stond nog deels ziek gemeld, werkte in deels aangepast werk en er moest een spoor 2 traject in gang worden gezet. Ik was in het begin wat sceptisch en wilde graag bij mijn eigen werkgever blijven werken. Perspectief heeft mij echter stap voor stap ondersteund, begeleid, gecoacht en mij weer een positieve kijk gegeven. 

Mede dankzij mijn persoonlijke adviseur bij Perspectief ben ik nu wie ik ben en zit ik nu waar ik zit. Ik ben Perspectief daar erg dankbaar voor. Ik werk nog afbouwend bij mijn huidige werkgever, heb een contract bij een Buurtzorg organisatie die bovenaan mijn wensenlijst stond en daarnaast verzorg ik een aantal uur per week een particuliere oudere. Dit was een grote wens van mij! De afgelopen 2 jaar was OVERleven, nu leef ik weer!”

Anoniem, 34 jaar, Zuid-Holland

Proactief en positief

“Ik ben erg blij met de proactieve houding van de adviseur van Perspectief. In het re-integratie traject werd gezocht naar mogelijkheden bij de medewerker om tot afspraken en actie te komen, waarbij een flexibele houding werd aangenomen. Dat heb ik als erg waardevol ervaren. Bij vertraging van het proces werd direct contact gelegd, om aan de eisen van de wet te blijven voldoen.

Samen hebben we gewerkt aan een positieve re-integratie en ik denk dat dit meer dan gelukt is! Mijn ervaringen met Perspectief zijn zeer positief.”

Cora Brussee, directeur CBS Joris de Witte, Zuid-Holland 

Ik kwam erachter wat ik wil en kan

“Na ruim 40 jaar in de tapijtindustrie te hebben gewerkt kreeg ik een fysieke beperking waardoor ik mijn werk niet meer kon doen. Tijdens het loopbaantraject bij Perspectief werden meerdere werkervaringsplekken voor mij gezocht. De ene met meer succes dan de andere, maar daardoor ben ik er wel achter gekomen wat ik wil en kan.

Mijn eerste werkervaringsplek was op een recreatiepark en werd van beide kanten als zeer prettig ervaren. Hier heb ik ook altijd contact mee gehouden (af en toe een kop koffie drinken). Door mijn netwerk en goed te weten wat ik wél kan, heb ik 4 dagen werk aangeboden gekregen bij een bedrijf dat maaltijden door Nederland bezorgt. Zo bleef er nog 1 dag over.

2,5 jaar na de werkervaringsplek bij het recreatiepark vroegen zij mij of ik die ene dag nog beschikbaar was! Mede dankzij de kans die Perspectief mij destijds heeft gegeven, werk ik hier nu 1 dag per week en is mijn totale werkweek weer 38 uur. Hier ben ik ontzettend blij mee!”

Ype, 57 jaar, Overijssel

Doortastend, betrokken en constructief!

Wij werken voor onze re-integratiekandidaten exclusief samen met Perspectief. Op een doortastende, betrokken en gedreven manier staat Perspectief ons als werkgever, maar ook onze medewerkers constructief bij. Door de korte lijnen en een goed samenwerkend team dat met ons werkt, wordt er snel geschakeld. Door het enthousiasme en kennis van zaken is het plezierig samenwerken!

Claudia Adriaanse, mobiliteitsadviseur bij Rivas Zorggroep, Zuid-Holland

Arbeidsmobiliteit met perspectief? Neem contact met ons op!