Het Toekomstbedrijf

Zeer effectieve, innovatieve aanpak!

Naast de individuele begeleiding (bij outplacement of re-integratie tweede spoor), werkt Perspectief met ‘toekomstbedrijven’. Dit zijn regionale fictieve ondernemingen, waar kandidaten geplaatst kunnen worden. Een unieke én succesvolle werkwijze bij het uitplaatsen van kandidaten.

Het doel van een Toekomstbedrijf is om de deelnemers allemaal aan het werk te helpen. Elke kandidaat brengt zijn eigen talent en mogelijkheden in en krijgt eigen taken en verantwoordelijkheden in de onderneming.

Werken in een team

Uit ervaringen met dit concept blijkt dat dit zeer effectief is bij het motiveren, activeren én uitplaatsen van kandidaten. Door deze innovatieve aanpak ontstaat er tijdens de werkzaamheden binnen het Toekomstbedrijf, een sociaal netwerk tussen de kandidaten.

Ondersteuning vanuit Perspectief

Het Toekomstbedrijf is van, voor en door de kandidaten zelf en wordt door Perspectief ondersteund met kennis, expertise en faciliteiten. Deelnemers komen wekelijks bij elkaar en krijgen een doel om zich voor in te zetten. Zij ontwikkelen activiteiten en doen voor hen relevante werkervaring op.

Voorbeelden van activiteiten zijn:

  • een eigen website maken
  • media aandacht genereren
  • banenmarkten organiseren
  • profielen van deelnemers in kaart brengen
  • werkgevers benaderen
  • social media netwerk opzetten
  • meeloopdagen bij bedrijven organiseren
  • stages regelen
  • een eigen vacaturekrant opstellen.

Toegevoegde waarde Toekomstbedrijf

Toekomstbedrijf is een extra instrument - naast de reguliere begeleiding - dat het slagingspercentage van de kandidaat met nog eens 25% vergroot! Daarnaast geeft het zelf opzetten van een bedrijf zingeving; je moet weer op tijd ergens naar toe en wordt onderdeel van een succesvolle formule.

Praktijkvoorbeelden

Toekomstbedrijven die 'in bedrijf' zijn: 

Lees ook het artikel uit Vooruit over het succesvolle Toekomstbedrijf "Ons Perspectief" (klik op de afbeelding) of lees het blog.

Kandidaat aan het woord

“Het mooie is dat we elkaar versterken. We inspireren elkaar, komen regelmatig samen, geven elkaar advies en motiveren elkaar. Het geeft een doel om voor te knokken, het geeft regelmaat en ritme aan je dagbesteding. Het bijzondere is dat het je helpt om je waardigheid te behouden of terug te krijgen. Het bijzondere is dat het werkt.”

Meer weten over het Toekomstbedrijf? Neem contact op met de (Contactpersoon) via (Telefoonnummer) of  (Email).

Meer informatie over het Toekomstbedrijf: veel gestelde vragen!