PerspectieFIT

Vitaliteitsprogramma Perspectief

Bij Perspectief zijn we dagelijks bezig om onze vitaliteit en het werkplezier te vergroten. In 2018 zijn we daarom het vitaliteitsprogramma PerspectieFIT gestart. Een portaal voor onze eigen medewerkers waar vragen en ervaringen rond Food, Fit & Mind gedeeld worden en diverse activiteiten om je bewust te worden van wat je kunt doen om fit(ter) en vita(a)l(er) te zijn. 

ACTIES 2019

PespectieFIT 2.0

Dit jaar start een groep collega's met PerspectieFIT 2.0. Dit programma is bedoeld voor medewerkers die willen afvallen en gezonder en fitter willen worden. Zij ontvangen 3 maanden groepsbegeleiding op het gebied van voeding en sporten. Bij de start en na drie maanden worden metingen gedaan.

Challenges

Na een geslaagde Planking Challenge vorig jaar, organiseren we dit jaar verschillende challenges op alle regiokantoren. In januari is dat de Wall Sit Challenge en in februari een Springtouw Challenge. We doen dit om met elkaar op een leuke manier met beweging bezig te zijn. 

Daarnaast dagen we collega's 1x per maand uit om een week lang (het liefst natuurlijk altijd) bewust pauze te houden. 1x een half uur of 2x een kwartier. Bij voorkeur buiten!

Bootcamp

Na het succes van vorig jaar bieden we ook dit jaar bootcamps aan. Drie van de vier dinsdagen kunnen collega's vrijblijvend aanhaken. De vierde week wordt een andere work-out aangeboden, zoals Pilates of een Double Under Clinic. Zo willen we medewerkers motiveren om te bewegen en krijgen zij de kans om te kijken wat bij hen past.

ACTIES 2018

Congres Duurzame inzetbaarheid

In april organiseerden wij een intern congres. Samen met collega's hebben we op een originele manier nagedacht over het thema 'duurzame inzetbaarheid'. Vervolgens is een projectgroep opgestart die de opvolging en uitvoering oppakt.

Vitale 9-daagse

Negen opeenvolgende werkdagen organiseerden we activiteiten die te maken hebben met vitaliteit en gezondheid, zoals:

  • Buiten spelen: ouderwetse spellen als trefbal en apenkooien. Voor volwassenen? Jazeker! Ongemerkt werkten we op een leuke manier aan fysieke en mentale ontspanning.
  • Workshop stress & energie: collega en coach Folko-Jan gaf inzicht in hoe je stresssignalen kan herkennen en meer grip op je energie kan krijgen.
  • Ademhalingstrainingen: personal coach Bernard leerde ons wat goed ademhalen is. Ademen is zo vanzelfsprekend dat we er eigenlijk nooit bij stilstaan. Toch is goed ademen fundamenteel voor onze gezondheid.

PerspectieFIT

Binnen Perspectief geloven we dat bewegen zowel bijdraagt aan de fysieke gezondheid als een hogere mentale belastbaarheid. Daarom zijn we gestart met PerspectieFIT. Zo organiseren we wekelijks op één van onze (regio)kantoren een bootcamp. Maar PerspectieFIT is meer dan alleen bewegen. Ook delen we op ons intranet allerlei tips en tricks over Food, Fit & Mind; de drie onderdelen die volgens ons bijdragen aan vitaliteit.

In 2019 gaan we dit programma verder uitbouwen en mogelijk beschikbaar stellen voor klanten. 

Stoppen met roken

Collega's die willen stoppen met roken helpen wij graag. Collega's die de bijeenkomst van de stichting ‘Ik stop ermee’ volgen mogen de kosten hiervan declareren.

Ook werken aan duurzame inzetbaarheid van uw personeel?

Kijk op onze website of neem contact met ons op! 

Laat u inspireren programma's trainingen