PerspectieFIT

Aan de slag met ons vitaliteitsprogramma

Hoe vergroot ik de vitaliteit en het werkplezier binnen mijn organisatie? Hoe zorg ik dat mijn organisatie FIT is? Perspectief, het vitaalste bedrijf van Nederland, kan u daar bij helpen met het programma PerspectieFIT!

Waarom nu aan de slag met de FITheid van mijn organisatie?

De maatschappij verandert en onze toekomst verandert mee. Werkstress kost ons 1,8 miljard euro per jaar en meer dan een miljoen medewerkers hebben last van burn-out achtige klachten. Vitaliteit correspondeert direct met werkvermogen, maar de gezondheid van de gemiddelde Nederlander gaat achteruit.

Banen verdwijnen en nieuwe banen ontstaan. De digitale veranderingen zorgen voor 80% baanverlies. Arbeidsrelaties veranderen en de pensioengerechtigde leeftijd gaat omhoog. De vrouwenparticipatie neemt toe. Kortom, hoe ziet uw organisatie er over vijf jaar uit? En welke mensen heeft u dan nodig om het verschil te kunnen blijven maken? Hoe blijft u gezond als organisatie?

Gezonde organisaties zijn financieel gezonde, wendbare organisaties. Wij geloven dat je daarvoor medewerkers nodig hebt die vitaal, vakkundig, gemotiveerd en in balans zijn. Zodat ze hun eigen ambities en die van de organisatie kunnen nastreven. Talent wordt maximaal benut, er is een hoge betrokkenheid, laag verzuim en weinig menselijke fouten. De werknemer heeft de regie (eigenaarschap) en de werkgever faciliteert. Een gezonde organisatie streeft er altijd naar om de beste werkgever te zijn. Een gezonde organisatie is OrganisatieFIT.

Aan de slag met ons programma PerspectieFIT

Om OrganisatieFIT te worden maken wij binnen ons programma PerspectieFIT (naast begeleiding op organisatie- en teamniveau) gebruik van 3 onderdelen op medewerkerniveau: 

FysiekFIT

Fysiek fitte mensen hebben een lichamelijk goede conditie en zijn in staat om inspanningen langdurig vol te houden. Ze hebben een BMI en vetpercentage dat past bij hun leeftijd. Ze slapen goed, bewegen voldoende en eten gezond.

Onderdelen: groeps- en of individuele begeleiding op het gebied van sporten/eten

MentaalFIT

Met mentale FITheid bedoelen we je de gezondheid van je geest. Mentaal fitte mensen zitten goed in hun vel, voelen zich fit en zijn productief. Ze zijn veerkrachtig en weten om te gaan met tegenslagen. Ze staan positief in het leven, werken efficiënt en zijn flexibel/innovatief.

Onderdelen: trainingen/workshops als Regie over je Energie, Slapen is gezond en Leef als een beest

LoopbaanFIT

Als je loopbaanFIT bent, ben je in iedere fase van je loopbaan in staat om je werkvermogen optimaal te benutten. Bevlogen medewerkers zijn levenslustig, vinden het leuk om te werken en doen nét dat stapje extra. Ze zijn toegewijd aan de organisatie en maken optimaal gebruik van hun talenten.

Onderdelen: coaching, loopbaanonderzoek, loopbaanadvies, loopbaancheck

Uiteindelijk kijken we per organisatie waar de behoefte ligt/wat de wensen zijn om zo te komen tot een op maat gemaakt programma.

Benieuwd wat PerspectieFIT voor uw organisatie kan betekenen?

Neem dan contact op met Corinne Mulder (corinnemulder@perspectief.eu) of Marleen Ruitenbeek (marleenruitenbeek@perspectief.eu). Uiteraard kun je ze ook bereiken via ons telefoonnummer (Telefoonnummer).