SLIM-regeling

Subsidie voor leren en ontwikkelen in het MKB

Werkgevers in het MKB kunnen vanaf maart 2020 subsidie aanvragen om hun medewerkers te helpen leren en ontwikkelen. Deze ‘Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in MKB-ondernemingen’ (SLIM-regeling) kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladvies voor uw medewerkers. Een prachtige kans. En Perspectief kan u daar bij helpen!

De regeling is volgens minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nodig omdat leren in het MKB er vaak bij inschiet. “Wij willen dat iedereen zich blijft ontwikkelen tijdens zijn of haar werkende leven. Dat moet vanzelfsprekend worden. We zien dat kleinere bedrijven in het algemeen, en de seizoensgebonden sectoren in het bijzonder, moeite hebben om daarmee aan de slag te gaan. Daarom gaat het kabinet een handje helpen.”

Hoe ziet de SLIM-regeling eruit?

Het kabinet trekt jaarlijks 48 miljoen euro uit voor de SLIM-regeling. Hierbij kunnen mkb-werkgevers een subsidie aanvragen van maximaal 24.999 euro. De SLIM-regeling is ook bedoeld voor samenwerkingsverbanden én grotere bedrijven in de horeca, landbouw of recreatiesector. Zij kunnen een subsidie indienen van maximaal 500.000 euro. Meer informatie vindt u in de tabel hieronder:

Wanneer kan ik de subsidie aanvragen?

Van 1 september (09.00 uur) tot 30 september (17.00 uur) 2020. Uiteraard gaat Perspectief u helpen met de aanvraag. Maar goed om te weten: wie het eerst komt, wie het eerst…!

Hoe kan Perspectief u helpen?

Perspectief juicht de SLIM-regeling alleen maar toe. Helemaal als Vitaalste Bedrijf van Nederland. Wij stimuleren bedrijven namelijk om aan de slag te gaan met het onderwerp ‘loopbaanFIT’. Daarbij kunnen we u helpen op organisatieniveau:

Organisatiescan

Aan de hand van een arbeidsmarktanalyse, organisatiecheck en medewerkersmonitor lichten we uw organisatie door. De resultaten van deze 3 onderdelen bundelen we in een ontwikkelplan voor uw organisatie. Met duidelijke aanbevelingen en adviezen om te komen tot dat grote doel: een gezonde organisatie. Bekijk de flyer

Ook kunnen we u helpen op medewerkersniveau:

Loopbaancheck

Uw medewerker krijgt ondersteuning van een loopbaanadviseur om na te denken over persoonlijke ontwikkeling en een duurzaam toekomstperspectief. Bekijk de flyer

DI-check

Uw medewerker maakt een uitgebreide duurzame inzetbaarheidsscan en bespreekt de uitkomsten met een loopbaanadviseur om zo het bewustzijn van uw medewerker ten aanzien van zijn/haar eigen duurzame inzetbaarheid te vergroten. Bekijk de flyer

De SLIM-regeling is een prachtige kans

De SLIM-regeling biedt uw bedrijf dus echt kansen. Maak daar gebruik van. Want als een medewerker loopbaanFIT is, dat is hij in iedere fase van zijn loopbaan in staat om zijn werkvermogen optimaal te benutten. Bevlogen medewerkers zijn levenslustig, vinden het leuk om te werken en doen nét dat stapje extra. Ze zijn toegewijd aan uw organisatie en maken optimaal gebruik van hun talenten.

Benieuwd naar meer informatie over de SLIM-regeling?

Of hoe wij u daar met onze diensten bij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via  (Telefoonnummer) en vraag naar Willem Hulst of Ron Wolters.