loopbaan
bewustwording creëren

Instrumenten

Duurzaam inzetbare werknemers

Om werknemers beter te maken gedurende hun loopbaan, zet Perspectief verschillende instrumenten in. Met deze instrumenten kijken wij naar het 'willen en kunnen' van de werknemer. 

Ons doel is om bewustwording te creëren bij mens en organisatie over wie zij zijn en waar zij naar toe willen. Het resultaat: duurzaam inzetbare werknemers die houden van en goed zijn in hun werk!

Loopbaanscan

De (digitale) loopbaanscan is een uitstekend hulpmiddel om zelfinzicht en ideeën te verkrijgen over persoonlijke eigenschappen, drijfveren en interesses. Het biedt inzicht in de belangrijke vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Dit kan leiden tot loopbaanstappen, maar even goed tot betere ontwikkeling in de eigen functie.

Door de loopbaanscan wordt duidelijk welke kerncompetenties en talenten de kandidaat bezit en waar zijn potentie ligt. Hierbij creëren we bewustzijn over welke competenties energie geven en welke competenties een uitdaging vormen. 

In een of meerdere sessies met een persoonlijke loopbaanadviseur worden de resultaten besproken en krijg de werknemer een richtinggevend inzicht, waarmee een planning kan worden gemaakt van de eerstkomende loopbaanstappen.

Moodboardsessie

"Hoe ziet de ander jou en wat kun je daarvan leren?" Door middel van het maken van een moodboard gaat de kandidaat aan de slag met het thema 'hoe ziet de ander mij'. Door ideeën, gedachten en dromen te visualiseren op een moodboard, worden deze zichtbaar voor de deelnemer. Door hierover in gesprek te gaan met de coach zal de kandidaat tot nieuwe en veelal verrassende inzichten komen, waar hij of zij mee verder kan. 

Assessments

Door de inzet van een assessment krijgt u inzicht in de kwaliteiten en het ontwikkelpotentieel van uw werknemers, maar ook in de geschiktheid van een sollicitant voor uw vacature. Het helpt u om het potentieel van uw werknemers maximaal te benutten, door hen op de juiste plek in de organisatie in te zetten, hen op aanvullende wijze te laten samenwerken en hen op een passende manier te faciliteren in hun ontwikkeling.

Verder praten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op!