Hogere boetes bij ontbreken RI&E

RI&E vormt basis arbo- en verzuimbeleid

Slechts 45 procent van de bedrijven beschikt over een verplichte Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Tijd om daar iets aan te doen. Bij Perspectief is een RI&E namelijk niet een rapport voor in de la.

Nee, bij ons vormt het de basis voor een goed arbo- en verzuimbeleid. Nu staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft laten weten dat de boetes voor het niet hebben van een RI&E omhoog gaan, is een actuele RI&E bijna noodzakelijk.

De boetes omhoog?

Inderdaad, het niet naleven van de Arbowet kan u als werkgever duur komen te staan. Geen RI&E? Dan kunt u een boete van maximaal 4.500 euro (voorheen 3.000 euro) krijgen. Geen bijbehorend Plan van Aanpak? Dan krijgt u maximaal een boete van 3.000 euro (voorheen 750 euro). Volgens Van Ark is het zeer verontrustend dat 55 procent van de bedrijven niet beschikt over een RI&E. Preventie is zeer belangrijk. En goede preventie start in haar ogen met het hebben van een goede RI&E (inclusief Plan van Aanpak).

Zorg dat uw RI&E niet een la verdwijnt

Woorden van Van Ark waar Henk Meijer, Hoger Veiligheidskundige bij Perspectief, zich zeker in kan vinden. "Juist in deze huidige tijd, met een voortdurend veranderende arbeidsmarkt, is het belangrijk om uw personeel duurzaam inzetbaar te houden. Een goed uitgevoerde RI&E kan daar goed bij helpen. Het helpt u om aan de slag te gaan met arbeidsomstandigheden. Om preventief te werk te gaan. En dan is het inderdaad wel nodig dat dit rapport niet in de la verdwijnt, maar dat de punten vanuit het Plan van Aanpak daadwerkelijk worden opgepakt."

Het altijd actueel houden van uw RI&E

Kortom, een RI&E inclusief Plan van Aanpak hebben is 1. Ermee aan de slag gaan, het actueel houden is de vervolgstap. Daar kan Perspectief volgens Henk Meijer goed bij helpen. "Daarvoor hebben wij namelijk het Veiligheid Volgsysteem (VVS) ontwikkeld. Zo kunt u met dit systeem uw knelpunten en beheersmaatregelen koppelen aan de juiste medewerkers binnen uw organisatie. Daarnaast bewaakt het VVS de deadlines, zodat uw medewerkers scherp blijven op de uitvoering. Zo heeft u ook nog eens het voordeel dat uw RI&E altijd actueel blijft, waardoor u voldoet aan de eisen van de inspectie van SZW."

De basis voor gezond en veilig werken op organisatieniveau

Dat nu de boetes omhoog gaan, juicht Henk Meijer alleen maar toe. "Het is voor mij een signaal dat SZW ook veel waarde hecht aan de RI&E. Zo zegt Van Ark in haar kamerbrief: ‘De RI&E vormt immers de elementaire basis voor goed beleid voor gezond en veilig werken op organisatieniveau’. Dat is precies zoals wij er bij Perspectief naar kijken. Waar wij bedrijven met de uitvoering van onze RI&E graag bij willen én kunnen helpen!"

Benieuwd naar meer informatie over de RI&E van Perspectief?

Bekijk dan deze pagina. Of neem contact op met (Contactpersoon) van onze afdeling Veiligheid & Gezondheid. Hij staat u graag te woord. U kunt Teun bereiken via (Telefoonnummer) of (Email).