Coronavirus en werkgeverschap

17 maart 2020

Wat we ons een maand geleden nog niet konden indenken, is nu tóch werkelijkheid geworden. Het coronavirus is ook in Nederland vastgesteld. Donderdag 27 februari werd de eerste besmetting in Nederland bekendgemaakt. Het ging om een man uit Loon op Zand (Noord-Brabant).

Inmiddels, ruim twee weken verder, is de situatie een stuk verergerd. Scholen en horecaondernemingen moeten hun deuren sluiten, vakanties gaan niet door en iedereen moet zo veel mogelijk thuis werken. Ook Perspectief houdt zich natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM. In Noord-Brabant troffen we vorige week al maatregelen. Theodora van Wijk, verzuimconsultant op het regiokantoor in Den Bosch, werkt hierdoor al bijna een week thuis.

De beginfase van de verspreiding

Dat het coronavirus zich zo zou verspreiden, hadden weinig mensen gedacht. “In het begin was iedereen bij ons op het kantoor erg nuchter onder de situatie”, vertelt Theodora. “Ik denk dat dit ook de Nederlandse mentaliteit is. Het niet druk maken om iets dat er nog niet ‘echt’ ‘is. Ik moet zeggen dat ik zelf ook hoopte nuchter te blijven, maar toen het nieuws van een besmetting in het ziekenhuis van Gorinchem ons bereikte, kwam het toch erg dichtbij. Op dat moment zat ik net te eten in een restaurant in Woudrichem, een paar kilometer van dit besmettingsgeval af. Sindsdien volg ik de website van het RIVM op de voet.”

Sinds de constatering van de besmettingen in de provincie, volgde er op kantoor Den Bosch strikte instructies. “Dit betekende extra handen wassen, niezen in de elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Iets dat we naar mijn mening eigenlijk niet alleen nu, maar altijd moeten doen. Sinds vorige week schudden wij geen handen meer. We hebben een A4 opgehangen om klanten, maar ook onze eigen medewerkers hier goed over te informeren."

Thuiswerken: leuk of niet?

Ongeveer twee weken na de vaststelling van de eerste besmetting, besloot Perspectief de kantoren in Noord-Brabant te sluiten. De situatie in de provincie, ten opzichte van de rest van Nederland, verslechterde waardoor werken op kantoor bijna onverantwoord werd. Onze medewerkers vanuit deze regio, moesten vanaf nu thuiswerken. Maar volgens Theodora was dit voor hen niet vreemd.

“Perspectief is altijd al flexibel geweest in het thuiswerken. Aangezien ik mijn werk ook makkelijk vanuit huis kan doen, is dit dus voor mij niet de eerste keer. Alleen is de situatie nu toch wel iets anders. Het thuiswerken zelf bevalt redelijk. Ik ben net zo productief als op kantoor, dus dat is prettig. Het enige is dat er geen spreekuren op locatie zijn en vergaderingen vooral via Skype moeten. Een voordeel, ik hoef in ieder geval niet te reizen en ’s ochtends mijn brood te smeren.” Ondanks dat het thuiswerken zelf geen probleem is, vindt Theodora haar werk een stuk minder leuk. “Nu we elkaar als collega’s een aantal weken niet meer zien, is het gevoel rondom het thuiswerken voor mij een stuk minder plezierig. Het is nogal saai. Kun je nagaan wat collega’s betekenen als het gaat om werkplezier!”

Waar moet u rekening mee houden?

Helaas is de situatie momenteel niet anders en blijft ook Perspectief de richtlijnen van het RIVM volgen. Als verzuimconsultant geeft Theodora graag wat tips mee over wat er voor u als werkgever in deze moeilijke periode mogelijk is. “Blijf communiceren met uw medewerkers over wat u verwacht inzake werkhervatting op de werkplek of thuis. Ook is het belangrijk dat werkplekken thuis zo veel mogelijk ergonomisch zijn. Daarnaast is van belang duidelijke afspraken te maken met medewerkers die niet thuis kunnen werken. Tref voorzorgsmaatregelen voor deze collega’s (zorg dat zij op kantoor op minimaal 1,5 meter van elkaar kunnen werken) en adviseer over hygiëne.  

Hebben uw medewerkers last van verkoudheidsklachten? Adviseer dan dat zij thuis blijven. Dit in verband met besmettingsgevaar. Als laatste moeten werkgevers en medewerkers rekening houden met dat niet-urgente afspraken in het ziekenhuis en dergelijke geannuleerd worden. Dit betekent dat met name mensen met lichamelijke klachten geen diagnose krijgen en daardoor geen juist behandelplan hebben. Dit gaat drukken op het verzuim binnen uw organisatie en de duur van het herstel. Vergeet niet dat dit overmacht is! Deze tijd vraagt echt om de gezondheid voorop te stellen en een beroep op het vertrouwen in elkaar te doen."

Meer lezen? Ga naar > informatie coronavirus blogs