Solliciteren tijdens de coronacrisis

Zo doen we dat bij Perspectief

Solliciteren tijdens de coronacrisis? Het lijkt in eerste instantie niet ideaal, maar gelukkig heeft Perspectief een manier gevonden om toch door te gaan met de werving en selectie van nieuwe collega’s.

Perspectief is de afgelopen jaren hard gegroeid en voor de toekomst verwachten wij niet anders. Om ons goed voor te bereiden op deze groei zijn wij óók nu op zoek naar nieuwe collega’s. In deze blog vertellen we hoe onze sollicitatieprocedure er nu uitziet.

De sollicitatieprocedure tijdens corona

“Voor de coronacrisis, stonden er ongeveer twintig vacatures open. Deze waren vooral gebaseerd op de verwachte groei”, vertelt Serieke, recruiter binnen Perspectief. “Om ons goed voor te bereiden op deze groei gaan, ook nu tijdens de coronacrisis, de sollicitatiegesprekken gewoon door. Natuurlijk wel in een aangepaste vorm vanwege de corona maatregelen. Zo vindt het eerste gesprek plaats via Microsoft Teams en maken we kennis via beeldbellen."

"Als uit het eerste gesprek blijkt dat de kandidaat geschikt is, maken we een afspraak voor een tweede gesprek. Dit gebeurt vaak op locatie, omdat de meeste kandidaten de behoefte hebben om de sfeer binnen Perspectief te proeven. Uiteraard bewaren we dan minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar. Indien de kandidaat dit niet wil, vindt het tweede gesprek opnieuw plaats via Teams."

"Als de sollicitatieprocedure een positieve uitkomst heeft, blijven we met de 'nieuwe collega' in contact. Zodra de verwachte groei bij Perspectief weer toeneemt doen we de collega in spe direct een voorstel en bepalen we de startdatum!”

De voordelen van een online gesprek

“We willen onze sollicitanten laten zien dat we vertrouwen dat Perspectief in de toekomst blijft groeien en dat we de hulp van nieuwe collega’s dus goed kunnen gebruiken. We blijven daarom ook doorgaan met het delen van nieuwe vacatures. Het voordeel is dat gesprekken met behulp van Teams sneller plaatsvinden, omdat de meeste mensen flexibeler zijn en geen reistijd hebben."

"In het begin was ik huiverig dat ik via Teams de kandidaat niet goed genoeg zou kunnen leren kennen. Gelukkig is dit niet zo. Ik kan het amper onderscheiden van een ‘normaal’ gesprek. Tot nu toe ervaart de kandidaat deze manier van solliciteren ook als positief. We zitten natuurlijk allemaal in hetzelfde schuitje, waardoor er meer begrip voor de situatie is."

"Misschien dat we zelfs na de crisis deze methode voor bepaalde functies blijven hanteren, omdat het voor beide partijen soms toch best makkelijk is!”

Wil jij ook werken bij Perspectief?

Ook in deze tijd is Perspectief dus hard op zoek naar nieuwe collega’s. Perspectief kenmerkt zich door daadkracht, beweging en een kritische geest. Het maakt niet uit welke rol je binnen Perspectief vervult; de klant(verwachting) is ons uitgangspunt. We dagen je uit om na te denken over verbeteringen in de processen met als doel beter en sneller resultaat.

Onze kernwaarden zijn leiderschap, inspiratie, vertrouwen en verbinding. We bieden een uitdagende en inspirerende werkomgeving met veel kennis en ervaring. Jouw loopbaan en werkplezier zijn belangrijk voor ons, want onze medewerkers maken het verschil. Er is ruimte voor ideeën en eigen inbreng. We zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om onszelf te verbeteren. De lijnen zijn kort en je krijgt veel vrijheid in het uitvoeren van je werk. Samen bouwen we aan een mooi Perspectief!

Wil jij werken bij het vitaalste bedrijf van Nederland en ben je benieuwd welke vacatures er momenteel openstaan? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures.

Wie weet tot Teams... ziens!

Ga naar overzicht blogs