Hoe staat het met jouw loopbaan?

Wegens succes verlengd: NL leert door regeling

De eerste ronde met subsidie voor loopbaanadvies zat binnen een maand vol! Grote kans dat jij graag gratis loopbaanadvies had ontvangen, maar de plank hebt misgeslagen. Gelukkig is de tweede subsidieronde naar voren gehaald!

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt per 1 december opnieuw een budget beschikbaar om 50.000 gratis trajecten uit te voeren. Dat is goed nieuws volgens Riëtte Jochemsen, loopbaanadviseur bij Perspectief.

“De gratis loopbaancheck is echt een cadeau”, vertelt Riëtte. “Het is een uitgebreide manier om samen met een loopbaanadviseur te kijken naar je ontwikkeling. De mensen die zich aanmelden zijn echt gemotiveerd en goed van werk naar werk te begeleiden.”

Voor wie is de regeling NL leert door?

“De regeling NL leert door is er voor iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit geldt dus voor werknemers, flexwerkers, zzp’ers en ondernemers, maar ook voor mensen die nu geen werk hebben.”

Wat houdt de loopbaancheck in?

“De loopbaancheck is een kort adviestraject. Het is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over zijn of haar loopbaan. Tijdens deze check sta je stil bij de huidige carrière en krijgt je inzicht in waar je talenten, drijfveren en interesses liggen. Sluiten deze nog voldoende aan bij het huidige werk? Of is het misschien tijd om een nieuw pad in te slaan? Op basis van de uitkomst, geeft de loopbaanbegeleider je advies over eventuele vervolgstappen.”

De loopbaancheck bestaat uit de volgende onderdelen

  • Het maken en bespreken van een uitgebreide loopbaantest en arbeidsmarktscan
  • 2 individuele loopbaangesprekken op één van onze regiokantoren of online
  • Een rapportage met de uitkomst van uw loopbaantest en arbeidsmarktkansen
  • Advies over eventuele mogelijke vervolgstappen
  • Ben je op zoek naar ander werk? Je kunt 3 maanden gebruik maken van een persoonlijke online omgeving die helpt bij het vinden van passende vacatures.

Enthousiaste reacties van NL leert door kandidaten

“Eigenlijk was ik een beetje vastgelopen in mijn ontwikkeling. In de loopbaangesprekken zijn we op zoek gegaan naar mijn kracht en drijfveren en kwamen we tot de conclusie dat het iets met gezondheid en vitaliteit moet zijn. De loopbaanadviseur heeft mij vervolgens in contact gebracht met een van de recruiters van het vitaalste bedrijf van Nederland. Een kennismakingsgesprek staat gepland!”

“Ik vond het gesprek heel fijn. We hebben 2 uur gepraat en steeds komt het punt ondernemerschap bij mij naar voren. Dit zet mij heel erg aan het denken.”

“De loopbaanadviseur van Perspectief heeft me echt in mijn kracht gezet tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe baan en dat kon ik goed gebruiken om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Daarnaast heb ik ook goede tips en eerlijke feedback over mijn cv, sollicitatiebrief en hoe je een sollicitatiegesprek aanpakt gekregen.”

Talenten en energiegevers in kaart

Riëtte heeft zelf ook meerdere kandidaten begeleidt. Ze vertelt: “In het kader van NL leert door heb ik een man begeleid die al langere tijd niet lekker in zijn werk zat. Hij is specialist in zijn werk en ook leidinggevende. In de gesprekken werd voor hem bevestigd dat hij vooral in het stukje ‘leidinggeven’ niet op zijn plek zit. Uit de testuitslagen kwam naar voren dat hij zich graag wil focussen op taken, procesverbeteringen en details. Gesprekken voeren over de ontwikkeling van zijn collega’s en hun functioneren kost hem veel energie. Lange tijd vond het dat hij dit er gewoon bij moest kunnen doen. Na het eerste gesprek is hij in gesprek gegaan met zijn eigen leidinggevende en hebben ze besloten om te gaan kijken naar de mogelijkheid om de leidinggevende taken neer te leggen en zich meer te focussen op de specialisten rol.”

“Tijdens het tweede gesprek hebben we zijn talenten en kwaliteiten en de energiegevers in zijn werk verder uitgediept en dit gaf hem handvatten om de ‘gewenste situatie’ in kaart te brengen zodat hij goed voorbereid de volgende gesprekken met zijn leidinggevende in zou gaan. Binnenkort hebben we een laatste telefonisch afspraak gepland en ben ik benieuwd wat er uit de gesprekken is gekomen.”

Enthousiast geworden en wil jij ook een gratis loopbaancheck?

Ondanks dat de subsidieregeling pas 1 december ingaat, is aanmelden nu al mogelijk. Dit kan via het aanmeldformulier op deze pagina. Je komt op de wachtlijst te staan en na 1 december nemen we contact met je op!