Een kijkje in het werk van...

Bedrijfsarts Anouk

Anouk Trumpi werkt al ruim een jaar als bedrijfsarts bij Perspectief. Haar werk is afwisselend, maar bestaat grotendeels uit verzuimbegeleiding. Wat houdt dit precies in? En wat komt er nog meer bij haar werk kijken? Anouk vertelt het je graag!

Spreekuur

"Als bedrijfsarts houd ik mij veelal bezig met curatieve verzuimbegeleiding. Hierbij analyseer ik de verzuimreden van een medewerker. Verzuim kan verschillende oorzaken hebben. Wat de oorzaak precies is, probeer ik te ontdekken door middel van een spreekuur waarin ik vragen stel als: komt het door de werk- of privésituatie? Is het fysiek of mentaal? Welke factoren spelen mee? En welke werkzaamheden kunt u nog wel?"

"Uit het spreekuur kunnen verschillende oplossingen naar voren komen, zoals de inzet van een re-integratie- of outplacementtraject of een werkplek- of arbeidsdeskundigonderzoek. Dit is afhankelijk van de situatie van de medewerker. Naast curatieve verzuimbegeleiding, doe ik ook second opinions en preventieve verzuimbegeleiding. Bij preventieve consulten ligt de nadruk op het voorkomen van verzuim."

Met de auto of bakfiets?

"Ik werk 32 uur in de week. Op donderdag ben ik vrij zodat ik tijd kan doorbrengen met mijn kinderen. Op werkdagen ben ik veelal te vinden op het regiokantoor in Breda, 15 kilometer van huis. Meestal ga ik met de auto, maar ik heb recent een elektrische bakfiets aangeschaft zodat ik ook op de fiets kan. Beweging vind ik namelijk erg belangrijk! Al merk ik dat ik in de ochtend vaak tijd tekort kom, waardoor de auto sneller is. Ik moet dus eerst leren om mijn tijd beter in te delen voordat ik met de fiets kan :)"

Afwisselend werk

"Ik begin elke werkdag om half 9 met mijn administratieve werkzaamheden. Zo lees ik bijvoorbeeld dossiers door van medewerkers die dezelfde dag op spreekuur komen. Zo ben ik goed voorbereid. Vanaf 9 uur staat mijn agenda grotendeels volgepland met spreekuren, maar ik heb ook nog ruimte voor medische beoordelingen, telefonische gesprekken met werkgevers en het schrijven van probleemanalyses."

"Daarnaast overleg ik met mijn collega's (veelal verzuimconsultants en bedrijfsartsen) en andere disciplines zoals arbeidsdeskundigen, psychologen of huisartsen. Er zit dus genoeg afwisseling in mijn werkzaamheden!"

Flexibele uren

"Ik vind het fijn om flexibel om te gaan met mijn uren. Gelukkig is dat bij Perspectief geen probleem. Dit betekent dat ik soms langer pauze hou of eerder in de middag stop. Als compensatie begin ik eerder in de ochtend of werk ik nog een paar uur door in de avonden. Ik lees dan alvast de dossiers door van de mensen die de volgende dag op spreekuur komen."

Anouk aan het werk op kantoor Breda

"Vooral toen ik nog geen kinderen had, maakte ik veel gebruik van die flexibiliteit. Zo kon ik bijvoorbeeld op rustige momenten naar de sportschool. Nu ik kinderen heb, maak ik er minder gebruik van en werk ik veelal van half 9 tot 5 uur. Dat is wennen, maar met kinderen vind ik dit wel een stuk makkelijker."

Het contact met mensen is het leukst

"Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met de mensen. Af en toe kom ik daardoor wel terecht in uitdagende situaties. Zo sprak ik laatst een medewerker met een chronische aandoening, waarbij de werkgever geen begrip heeft voor de situatie. Maar ik maak ook weleens mee dat een medewerker zich ziek meldt zonder gegronde reden. Het zijn uiteenlopende situaties, maar dat maakt het werk leuk en uitdagend."

Focus op voeding en beweging

"Een bedrijfsarts doet veel meer dan alleen het stijven van een wond. Sommige mensen hebben een complex verhaal. Ik kan hen daarin ondersteunen. Daarnaast denk ik als bedrijfsarts ook mee over beleid en kan ik mij specialiseren op verschillende vakgebieden. Zo besteed ik meer aandacht aan de vitaliteit van mensen en focus ik mij op voeding en beweging. Maar er zijn ook andere vakgebieden binnen de bedrijfsgeneeskunde waarin artsen zich kunnen specialiseren. Hierdoor is er altijd wel iets dat binnen je interesses valt."

Ruimte voor specialisatie

"Wat ik fijn vind aan Perspectief is dat er altijd met je mee wordt gedacht en je de mogelijkheid hebt je te specialiseren op een bepaald vakgebied. Ook is er bijvoorbeeld ruimte om met nieuwe ideeën te komen. Zoals ik handgemaakte adviezen geef, ervaar ik ook binnen Perspectief een handgemaakte werkplek. Ik voel me thuis en gesteund in datgene wat ik zoek in het werk als bedrijfsarts. Omdat ik mij op verschillende gebieden kan ontwikkelen, krijg ik veel energie! Er is dus veel meer dan alleen de curatieve verzuimbegeleiding."

Geïnteresseerd in deze functie?

Wil jij ook werken bij het Vitaalste Bedrijf van Nederland? Wij zoeken enthousiaste nieuwe collega’s, waaronder bedrijfsartsen. Bekijk onze vacatures!

Ga naar blogs