Een kijkje in het werk van…

Adviseur arbeidsmobiliteit Ronald

Ronald van Herpen werkt sinds het begin van 2019 als adviseur arbeidsmobiliteit bij Perspectief. Bijna dagelijks begeleidt hij medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan. Daarnaast functioneert hij als loopbaancoach. Omdat de werkzaamheden zo verschillend zijn, blijft zijn werk afwisselend en uitdagend. Hoe deelt Ronald zijn werktijden in? En wat komt er allemaal bij zijn werk kijken? Ronald vertelt het!

Verborgen talenten en ambities

"Als adviseur arbeidsmobiliteit heb ik continu contact met werkgevers en hun medewerkers", vertelt Ronald. "Zo begeleid ik medewerkers die door bijvoorbeeld ziekte of reorganisatie hun baan verliezen of al verloren zijn. Dit doe ik aan de hand van een tweede spoor- of outplacementtraject. Daarnaast begeleid ik medewerkers door middel van loopbaanadvies. Hierbij kijk ik samen met een medewerker of de huidige functie nog passend is én of er eventueel andere kansen op de arbeidsmarkt liggen."

"Wat mij opvalt, is dat medewerkers vaak niet weten wat voor functie bij hen past. Ik probeer dit daarom samen met hen te ontdekken. Ik vind het hierbij belangrijk dat iemand dichtbij zichzelf blijft en in mogelijkheden denkt, ondanks eventuele beperkingen. Soms halen we dan verborgen talenten of ambities naar voren. Ik vind het mooi dat ik een bijdrage kan leveren en dat mensen eerlijk zijn n vertrouwen in mij hebben. Dit is de basis voor een geslaagd traject!"

Vrijdag is papadag

"Omdat geen van de regiokantoren voor mij het dichtst bij is, werk ik vanaf verschillende locaties. Zo ben ik afwisselend te vinden in Breda, Berkel en Rodenrijs en De Lier. Daarnaast heb ik veel afspraken buiten de deur. Daarom ga ik altijd met de auto naar het werk. Ik werk 36 uur in de week. Op vrijdag heb ik papadag. Deze breng ik door met mijn twee zoons van 4 jaar en 3 maanden oud. De uren die ik werk staan voornamelijk volgepland met afspraken, zowel (video)bellend als face-to-face."

 

Ronald aan het werk op kantoor Berkel & Rodenrijs

"Ik begin de dag altijd met een bak koffie en het checken van mijn mail. Indien er afspraken zijn gewijzigd of er bepaalde zaken voorrang hebben, ga ik daar eerst mee aan de slag. Ik probeer zoveel mogelijk in blokken te werken. Dit houdt in dat ik (bel)afspraken, als het kan, achter elkaar plan. Zo heb ik vaak in de ochtend 2 gesprekken en in de middag ook. Toch heb ik ook weleens 6 gesprekken op een dag. Dit is afhankelijk van de aard van deze gesprekken. Als een medewerker verder in het traject zit, heeft hij of zij vaak minder begeleiding nodig dan iemand die in de beginfase zit."

Bijkletsen in de auto

"Soms bel ik met werkgevers of kandidaten in de auto richting een afspraak. Dit kan alleen als ik weet dat dit geen ingewikkeld gesprek wordt. Even bijpraten kan wel. Sommige kandidaten vertellen namelijk heftige verhalen en daarnaast heb ik ook geen dossier bij de hand. Ik moet natuurlijk ook mijn aandacht bij het verkeer houden!"

"Alles wat ik doe moet vastgelegd worden. Daarom plan ik ook momenten om de (verzuim)dossiers bij te werken. Zo schrijf ik na een intake een trajectplan en na een voortgangsgesprek een verslag. Deze rapportages worden structureel, na goedkeuring van de medewerker, doorgestuurd naar de werkgever. Uiteindelijk komen deze terecht bij het UWV."

"Omdat ik met zoveel verschillende mensen in contact kom, is er veel diversiteit in mijn werk. Dat maakt het leuk! Daarnaast vind ik het een eer dat ik als Perspectiever kan bijdragen aan het beter maken van mensen. Iedereen denkt vanuit het belang van de klant of kandidaat. Dat is mooi om te zien!"

Heb jij interesse in de functie van adviseur arbeidsmobiliteit?

Wil jij ook werken bij het Vitaalste Bedrijf van Nederland en organisaties beter maken? Wij zoeken enthousiaste nieuwe collega’s, waaronder adviseurs arbeidsmobiliteit. Bekijk onze vacatures!

Ga naar blogs vacatures