"Ik weet nu wat ik wil"

Deelnemer Sander over NL leert door

Afgelopen jaar ontving Perspectief vijfhonderd aanmeldingen voor de regeling NL leert door. Hiermee krijgen mensen gratis ontwikkeladvies van een gekwalificeerd loopbaanadviseur met als doel meer inzicht in de mogelijkheden die er voor hen op de arbeidsmarkt liggen.

Door de coronacrisis verandert de economie fors. Werk is vaker digitaal, er komen nieuwe banen bij en tegelijkertijd verdwijnen er ook banen. De regeling NL leert door helpt mensen bij het aanpassen aan deze nieuwe realiteit, maar ook om mensen die in de toekomst wellicht iets anders willen perspectief te bieden. Inmiddels zijn we druk bezig met het uitvoeren van de trajecten. Wat zijn de reacties? In onze eerdere blog vertelden deelnemers Anne-Lieke en Gertine al over hun ervaring. Nu is het de beurt aan deelnemer Sander (34). In deze blog vertelt hij over zijn ervaring:

Waarom besloot je deel te nemen?

“Ik werk nu een paar maanden als Customer Succes Manager bij een grote organisatie. Hiermee ben ik verantwoordelijk voor de tevredenheid van onze klanten over de producten en diensten die wij leveren. Maar of dit ook hetgeen is dat ik de komende jaren wil doen, weet ik nog niet.”

“Via mijn werkgever kwam ik terecht bij het NL leert door traject van Perspectief. Omdat ik al een tijdje in dubio zat en rondliep met verschillende loopbaanvragen, sprak dit traject mij aan. Ik hoopte met iemand te kunnen sparren en antwoord te krijgen op de vragen: is dit het wel, waar wil ik naar toe en welke mogelijkheden zijn er voor mij op de arbeidsmarkt?”

Hoe zag het traject er voor jou uit?

“Ik ben er met een open insteek ingegaan. Voor we met het traject startten, heb ik eerst een aantal vragenlijsten ingevuld. Deze gingen over mijn persoonlijkheid, wat ik belangrijk vind en waar ik energie uithaal. Op basis van de uitkomsten gingen we het gesprek aan. Zo bespraken we mijn verwachtingen, of ik goed bezig ben en welke vragen ik mijzelf moet stellen. Ik heb nu twee sessies van twee uur gehad. Dit waren twee hele goede sessies die mij het inzicht gaven waar ik naar op zoek was.”

“De gesprekken vinden door de coronacrisis plaats via Teams. Ik vind dit juist prettig, omdat het laagdrempelig aanvoelt en daarnaast ben ik door de coronacrisis toch al gewend om gesprekken via Teams te doen. De gesprekken met mijn begeleider Joost voelden meteen vertrouwd aan. We zijn open naar elkaar en er is een goede wisselwerking. Dat vind ik heel prettig.”

Welke inzichten heeft het je gegeven?

“Het traject is voor mij een eyeopener. Ik ben erg blij met de uitkomst en de begeleiding door Joost. Ik was vooral op zoek naar het antwoord op de vraag: is dit het voor mij? Dit antwoord heb ik gevonden. Ik keek veel minder ver dan mogelijk is. Ik weet nu wat ik wil en waar mijn hart ligt. Ook heeft het traject mij meer bewustzijn gegeven. Zo zou ik graag een eigen onderneming starten, zodat ik zelf ‘in control’ ben. Het liefst doe ik dit in de richting van de informatietechnologie. Maar of ik dit ook echt ga doen, weet ik nog niet. Het is een nieuwe uitdaging. Dat vind ik leuk, maar daar komen ook risico’s bij kijken.”

Wat is je doel voor de toekomst?

“Ik heb mijzelf nog even de tijd gegeven om goed na te denken over welke stap ik wil zetten. Ik heb net een nieuwe functie en wil eerst kijken of dit past bij wat ik wil. Als dat niet zo is, ga ik aan het einde van het jaar over op plan B. Dat ik nog even wacht, is misschien ook een veilige keuze. Ik weet dat ik dit werk goed kan en dat als ik start met een eigen onderneming ik uitdagingen moet aangaan en risico’s moet nemen. Dat vind ik nu nog spannend. Ook omdat ik nog een kleine van een paar weken heb rondlopen.”

Bent u geïnteresseerd in de gratis loopbaancheck?

We hebben nog een aantal plekken beschikbaar voor de gratis loopbaancheck. Heeft u interesse? Schrijf u dan in via deze pagina. U kunt de loopbaancheck natuurlijk ook inzetten zonder subsidie. Mocht u meer informatie willen bekijk dan onze informatiepagina of neem contact op via (Telefoonnummer)