"Het gaf mij zeker een aantal eyeopeners"

Deelnemer Anne-Lieke over NL leert door

Afgelopen jaar ontving Perspectief vijfhonderd aanmeldingen voor de regeling NL leert door. Hiermee krijgen mensen gratis ontwikkeladvies van een gekwalificeerd loopbaanadviseur met als doel meer inzicht in de mogelijkheden die er voor hen op de arbeidsmarkt liggen.

Door de coronacrisis verandert de economie fors. Werk is vaker digitaal, er komen nieuwe banen bij en tegelijkertijd verdwijnen er ook banen. De regeling NL leert door helpt mensen bij het aanpassen aan deze nieuwe realiteit, maar ook om mensen die in de toekomst wellicht iets anders willen perspectief te bieden. Inmiddels zijn we druk bezig met het uitvoeren van de trajecten. Wat zijn de reacties? Deelnemer Anne-Lieke (34) vertelt over haar ervaring:

Waarom besloot je deel te nemen?

"Ik werk als hr-adviseur bij een grote organisatie. Kort gezegd ben ik daarmee verantwoordelijk voor de hele hr en salarisadministratie. Toen ik hier drie jaar geleden begon, was ik net moeder geworden en lagen mijn prioriteiten anders dan nu. Ik zocht destijds naar een baan met een goede balans tussen werk en privé. Dit is gelukt, maar ik heb het idee dat ik mijn talenten in deze functie niet volledig kan benutten en uitdaging mis. Als ik dan af en toe nadenk over hoe lang ik dit werk nog wil doen, heb ik daar geen concreet antwoord op. Omdat Perspectief de arbodienst is van de organisatie waar ik werk, werden we geattendeerd op de mogelijkheid om deel te nemen aan de NL leert door regeling. In eerste instantie dacht ik dat dit niets voor mij was, maar later besloot ik mij alsnog in te schrijven. Het leek mij namelijk interessant om mijzelf een spiegel voor te houden en te onderzoeken wat bij mij past."

Hoe ziet jouw traject eruit?

"Tot nu toe heb ik twee gesprekken gehad met mijn begeleider Ivar. In het eerste gesprek hebben we de uitkomst van de eerder door mij ingevulde vragenlijsten besproken; wat viel er op, herken ik dit en heb ik daar een verhaal bij? Op basis van de uitkomst ontstond er een beeld van een bepaalde beroepsgroep die bij mij past en dingen die mij leuk lijken. Ter voorbereiding op het tweede gesprek heb ik hier een soort mindmap bij gemaakt om zo uit te leggen wat ik hierbij associeer. Deze hebben we doorlopen. Uit dit gesprek kwamen precies dezelfde dingen naar voren als bij het eerste gesprek. Namelijk dat ik het conceptueel denken, projectmatig werken en creatief bezig zijn, leuk en interessant vind. Er komt nog een derde en laatste gesprek aan. Hierin kijken we naar hoe ik deze drie interesses kan toepassen in mijn huidige werk. Dit is wel hetgeen ik graag wil, aangezien ik wel blij ben met mijn huidige werkgever." 

Hoe vind je het dat de gesprekken plaatsvinden via Teams?

"Tweeledig, maar door corona kan het niet anders. Ik vind het lastig om over mijzelf te praten en mij kwetsbaar op te stellen. Dan voelt die afstand enigszins veilig. Als ik bijvoorbeeld moet blozen of minder goed uit mijn woorden kom, komt dat op beeld minder goed over. Maar aan de andere kant vind ik het ook lastig, omdat Ivar lastig kan zien wat mijn lichaamstaal is. Dat kan voor ook voor hem lastig zijn. Gelukkig ging hij heel open het gesprek aan. Ik voelde mij al meteen vertrouwd en op mijn gemak. Hierdoor kon ik makkelijker over mijzelf praten. Dat hielp ook bij de uitvoering, want hoe meer ik vertel, hoe beter hij mee kan denken." 

Wat heeft het je gebracht?

"Heel cliché misschien, maar het heeft mij zeker een aantal eyeopeners gebracht; dingen die ik misschien wel wist, maar die ik niet per se durfde uit te spreken. Nu onderbouwen de testen en Ivar zijn mening het. Ik had van te voren nog geen idee wat ik precies wilde doen. Ik vind veel leuk, dus als iemand tegen mij zegt dat ik morgen tuinvrouw word, vind ik dat ook leuk. Maar als ik dat een aantal jaar doe, wordt het voor mij ook hetzelfde. In dat opzicht was ik dus echt op zoek naar iets dat mij intrinsiek drijft. Met de drie interesses conceptueel denken, projectmatig werken en creatief bezig zijn, wil ik zeker iets doen. Omdat ik niet per se van baan wil switchen, wil ik eerst het gesprek aangaan met mijn werkgever om te kijken in hoeverre ik daar vanuit mijn huidige functie vorm aan kan geven. Gelukkig is er altijd ruimte om projecten op te pakken en dingen naar mij toe te trekken."

Bent u geïnteresseerd in de gratis loopbaancheck?

We hebben nog een aantal plekken beschikbaar voor de gratis loopbaancheck. Heeft u interesse? Schrijf u dan in via deze pagina. U kunt de loopbaancheck natuurlijk ook inzetten zonder subsidie. Mocht u meer informatie willen bekijk dan onze informatiepagina of neem contact op via(Telefoonnummer)

Bent u benieuwd naar andere ervaringen? Bekijk dan hier het verhaal van Gertine.