"Het is nooit te laat voor een stap in de juiste richting"

Deelnemer Gertine over NL leert door

Afgelopen jaar ontving Perspectief vijfhonderd aanmeldingen voor de regeling NL leert door. Hiermee krijgen mensen gratis ontwikkeladvies van een gekwalificeerd loopbaanadviseur met als doel meer inzicht in de mogelijkheden die er voor hen op de arbeidsmarkt liggen.

Door de coronacrisis verandert de economie fors. Werk is vaker digitaal, er komen nieuwe banen bij en tegelijkertijd verdwijnen er ook banen. De regeling NL leert door helpt mensen bij het aanpassen aan deze nieuwe realiteit, maar ook om de mensen die niet op hun plek zitten in hun huidige functie perspectief te bieden. Inmiddels zijn we druk bezig met het opstarten van de eerste trajecten. Wat zijn de reacties? Deelnemer Gertine (27) vertelt over haar ervaring:

Wat is je huidige functie?

“Ik heb een diploma voor directiesecretaresse en teamleider management en werk nu een jaar als managementondersteuner bij een grote organisatie. In deze functie assisteer ik onder andere bij werkzaamheden waar andere collega’s niet aan toe komen. Ik heb vroeger gekozen voor deze richting, omdat ik zo snel mogelijk van school af wilde. Nu, een aantal jaar later, denk ik: ‘had ik maar iets anders gedaan’. Ik vind mijn functie namelijk niet leuk.”

Waarom besloot je je in te schrijven voor NL leert door?

“Aangezien ik mijn functie niet leuk vind, wil ik graag iets anders doen. Ik vind veel dingen leuk, maar dat is tegelijkertijd ook een probleem. Een medewerker van Perspectief tipte mij over de NL leert door regeling. Zelf had ik nog niet eerder nagedacht over zo’n traject, maar wie weet leverde het iets op. Het leek mij in ieder geval erg interessant en daarom besloot ik mij in te schrijven.”

Hoe beviel het traject?

“Goed! Ik heb twee gesprekken gehad met adviseur Ronald. Hij was erg open, waardoor ik mij snel vertrouwd voelde. Ik moest van tevoren verschillende loopbaantesten doen. De resultaten die hieruit kwamen, waren erg interessant. Zo vertelde Ronald mij wat mijn karakter is. Hierdoor leerde ik mezelf echt kennen en werd ik aan het denken gezet. Uit het traject kwam naar voren dat een functie richting het maatschappelijk werk goed bij mij past. Omdat ik niet goed wist hoe ik de eerste stap richting deze functie moest zetten, heeft Ronald mij verschillende tips en namen van contactpersonen gegeven. Zo kan ik contact zoeken en ontdekken of deze richting echt bij mij past.”

Wat heeft het traject je gebracht?

“Het traject heeft mij aan het denken gezet over welke richting ik op wil. Nu durf ik een stap in die richting te zetten en ben ik er veel mee bezig. Na de gesprekken met Ronald heb ik direct contact opgenomen met de contactpersonen die ik van hem doorkreeg. Ik hoop dat er iets uitkomt. Natuurlijk blijf ik daarnaast ook actief solliciteren en wacht ik niet af!”

Wat is je doel voor de toekomst?

“Uiteindelijk wil ik werken in een functie waarbij ik betekenis heb voor anderen. Belangrijk is wel dat de functie zodanig bij mij past dat ik er lang in wil werken en dat ik er plezier in heb. Toch blijft het vinden van een leuke en passende functie lastig zonder ervaring. Ik denk dat ik geluk moet hebben en de juiste mensen moet tegenkomen. Maar dat komt vast goed. Ik heb geleerd om mijn gevoel te volgen. Het is namelijk nooit te laat om een stap te zetten in de richting die je leuk vindt!”

Bent u geïnteresseerd in de gratis loopbaancheck?

We hebben nog een aantal plekken beschikbaar voor de gratis loopbaancheck. Heeft u interesse? Schrijf u dan in via deze pagina. U kunt de loopbaancheck natuurlijk ook inzetten zonder subsidie. Mocht u meer informatie willen bekijk dan onze informatiepagina of neem contact op via (Telefoonnummer)