Een luisterend oor in coronatijd

Onze coaches ondersteunen met speciale hulplijn

Kan mijn werkgever mij verplichten om op kantoor te werken? Wat moet ik doen als mijn werkgever geen coronabeleid opstelt? En hoe ga ik om met gevoelens van angst? Het coronavirus roept nog steeds vragen op. Om dit soort vragen te beantwoorden en mensen een luisterend oor te bieden, opende Perspectief een speciale coronahulplijn voor haar klanten.

“Het idee ontstond na de coronapersconferentie van 14 december”, vertelt Harry Bolks, coach binnen Perspectief. “Ik hoopte op een versoepeling van de maatregelen, maar helaas werden deze alleen maar strenger. Na de persconferentie zat ik er doorheen en had ik de behoefte om er met iemand over te praten. Ik verwachtte dat andere mensen dit gevoel deelden en ontwikkelde het idee voor een coronahulplijn.”

Een hulplijn voor onze klanten

“De hulplijn is voor al onze klanten met vragen en/of die een luisterend oor nodig hebben. Sommige mensen willen alleen hun verhaal kwijt, anderen bellen om vragen te stellen en informatie te checken. De meest voorkomende vragen gaan over het coronabeleid en het opstellen ervan, het inrichten van de werkplek en de werk-privébalans. Hoe stel ik bijvoorbeeld mijn grenzen nu thuis en werk in dezelfde omgeving plaatsvinden?”

“Mensen uit verschillende branches benaderen ons. Zo sprak ik laatst een medewerker die nog steeds naar kantoor moet. Ze voelt zich hier niet veilig bij, ook omdat er geen coronabeleid (looproutes, afspraken over ventilatie, etc.) is. Ook bellen veel mensen die werken in het onderwijs en zich onveilig voelen omdat de klassen volzitten.”

Positieve reacties

“Mensen voelen zich gehoord doordat we met oprechte aandacht luisteren naar hun verhaal en eventuele tips en adviezen geven. Hierdoor ontstaat ruimte om te kijken vanuit een ander perspectief. We ontvangen veel positieve reacties op de coronahulplijn. Werkgevers en hun medewerkers vinden het fijn om advies te krijgen van een onafhankelijk iemand en te praten over wat hen raakt. De meeste mensen bellen niet zomaar; ze hebben vaak een knoop in hun maag en slapen slecht. Een gesprek met een van onze coaches lucht op, waarna zij zich beter voelen.”

Tips van deskundigen

Heeft u behoefte aan tips en adviezen om de coronacrisis goed door te komen? Lees dan onze blog: ‘Hoe blijf je mentaal veerkrachtig tijdens de coronacrisis’ of bekijk de tips van onze adviseur Veiligheid en Gezondheid over het goed inrichten van de thuiswerkplek. Zijn deze tips niet voldoende en/of wilt u een verhaal delen met een van onze coaches? Neem dan eerst contact op met uw verzuimconsultant op 0341-438700. Hij of zij verwijst u dan door naar onze coronahulplijn.

De coronahulplijn is 24 uur per dag bereikbaar. Spreek een voicemail in en binnen 48 uur (alleen op werkdagen) bellen wij u terug!

Ga naar Blogs