Beeldbellen met de verzuimconsultant

De klant vertelt...

De coronacrisis doet een groot beroep op ons aanpassingsvermogen. Zo is de kans groot dat u binnen uw organisatie de werkzaamheden en bezetting heeft moeten aanpassen. Ook kunnen uw medewerkers niet op fysiek consult komen bij de verzuimconsultant of bedrijfsarts.

Gelukkig is er de mogelijkheid om spreekuren telefonisch te houden. Toch is dat best even wennen. Zo merkte ook voedingsproducent Hearthside. Er ontstond behoefte om elkaar toch te zien. Verzuimconsultant Theodora heeft daarom samen met de HR-afdeling van Hearthside gekeken naar een oplossing. Met een mooi alternatief als resultaat.

Beeldbellen met de verzuimconsultant

“Al snel ontstond het idee om de spreekuren met onze verzuimconsultant Theodora via Microsoft Teams te doen”, vertelt Albert Vrieling, HR-adviseur bij Hearthside. “In een korte tijd heeft onze IT-afdeling een laptop gebruiksklaar gemaakt, zodat we konden beeldbellen.

Het eerste Teams spreekuur was best even spannend, omdat we niet wisten hoe dit zou verlopen. Normaal haalt Theodora onze medewerkers op bij de receptie. Nu hebben de collega’s van onze HR-afdeling de medewerkers naar een grote vergaderzaal gebracht. Toen onze medewerkers de ruimte binnen liepen, keken zij verbaasd waar Theodora was. Na een uitleg over Teams, werd het gesprek tussen Theodora en de medewerker gestart. Een medewerker die Theodora ineens op het scherm zag, begroette haar met de woorden: ‘dag dokter’. Gelukkig brak het ijs bij aanvang van de consulten al snel en ontstonden er leuke en spontane gesprekken.”

Blij met alternatieve oplossing

“Wij vinden het van groot belang dat onze medewerkers ook tijdens de coronacrisis gehoord en gezien worden. We besteden hier dan ook veel aandacht aan. Onze medewerkers zijn blij dat de dienstverlening van Perspectief op deze manier kan doorgaan.

De spreekuren met de bedrijfsarts vinden nog wel telefonisch plaats. Ondanks dat de artsen misschien niet altijd het nodige onderzoek kunnen doen, is ook dit effectief. Het helpt ook dat de artsen de medewerkers vertellen dat hun voorkeur ook uitgaat naar een fysiek spreekuur, omdat zij iemand liever in de ogen kijken. Dat zorgt voor herkenning en begrip.”

Extra dienstverlening

Bij Perspectief kijken we per situatie hoe we we onze dienstverlening het beste kunnen laten aansluiten bij de behoeften van de klant. Dat doen we altijd, maar in deze coronatijd vraagt het soms net wat extra creatief vermogen! Gelukkig hebben onze consultants en adviseurs niet stil gezeten. Zo kunnen we u - juist in deze tijd - ondersteunen met onze speciale dienstverlening ‘Perspectief op herstel’. Voor nu, maar ook zeker met het oog op de toekomst!

Naar overzicht blogs