Een nieuwe garderobe

Met hulp van PerspectieFIT 26 kilo lichter

Ineens sta je in de kamer van de directeur. Die je vraagt of jij, op kosten van Perspectief, de strijd wilt aangaan met je fitheid. Dan sta je wel even met je mond vol tanden. Maar 1 ding wist Mirjam Rosendal meteen zeker: deze kans laat ik niet liggen. Nu, ruim een half jaar later en 26 kilo lichter, vertelt ze gepassioneerd haar verhaal.

Binnenkort ga ik winkelen. Weet je hoe ik daar naar uitkijk! Natuurlijk, winkelen was altijd al wel leuk om te doen. Maar het was ook vaak confronterend. Daar sta je dan in zo’n pashokje jezelf te bekijken. Meestal in het volle licht. Dat kwam dan wel binnen. Ik wist ook vaak: ik moet hier echt mee aan de slag. Maar toch lukte het me niet om die stap te zetten. Man, wat ben ik blij dat ik het nu gedaan heb. Dat ik nu straks weer voor die spiegel sta. Alleen dan met een kledingstuk van 3 maten kleiner in m’n handen.

Echt even sportmoe

Hoe het zo ver kwam? Nou, eigenlijk heb ik bijna 5 jaar niet veel gesport. Of wel gesport, maar niet écht gesport. Nooit de grenzen opzoeken, nooit tot het gaatje gaan. Altijd voor veilig gaan. Terwijl ik zelf ook weet dat ik echt goed moet sporten om op gezond gewicht te blijven. Want het is niet eens dat ik veel eet. Maar het lukte me niet om die ‘sportknop’ om te zetten. Terwijl ik altijd heel sportief was. Ik heb ook op redelijk hoog niveau korfbal gespeeld. Alleen nadat ik 5 jaar terug een tijdlang keihard had getraind voor het beklimmen van de Alpe d’Huez was ik echt even ‘sportmoe’.

Hulp van PerspectieFIT

Hoewel, laat dat 'even' maar weg. Hoe vaak ik wel niet gedacht heb: maandag start ik weer. Alleen vaak dezelfde dag, of anders een dag later, liet ik die gedachte weer varen. Aan de ene kant, omdat ik altijd zo sportief ben geweest, frustreerde het me enorm dat het me niet lukte om te starten. Aan de andere kant was er weer die berusting van 'het is wel goed zo’. Daarom ben ik zo blij dat mijn werkgever Wim Wijnholds me uiteindelijk bij hem riep. “Wij gaan jou helpen. Op onze kosten. Maar dan wil ik wel dat je er volledig voor gaat.” Misschien was dat net die extra prikkel die ik nodig had.

Aan de slag met fysieke en mentale fitheid

Nee, het was niet lastig om van mijn directeur te horen dat ik fitter moest worden. Ik kan me best voorstellen dat iemand in eerste instantie boos kan reageren. Maar ik heb hem vaak gezegd hoe ik worstelde met ‘het zetten van de stap’. Het kwam dan ook niet vanuit het niets. Ik was juist blij dat ik eindelijk de kans kreeg om ermee aan de slag te gaan. En hoe gaaf is het dat mijn werkgever mij dan op zo’n manier wil helpen. Ook in mijn omgeving krijg ik vaak te horen hoe bijzonder ze dat vinden. Dat Perspectief inmiddels een groep van 20 collega’s enthousiasmeerde om vanuit PerspectieFIT met hun fitheid (zowel fysiek als mentaal) aan de slag te gaan, zegt voor mij alles over dit bedrijf.

Afbeelding: Mirjam tijdens PerspectieFIT 2.0

Heerlijk slapen

Eind augustus 2018 ging ik van start. Vol overtuiging, vol passie ging ik de strijd aan. Alles om fysiek fitter te worden. Of dat gelukt is? Nou, ik ben al een heel eind. Maar waar ik vooral ook blij mee ben, is dat ik mentaal veel fitter ben. Ik slaap veel beter. Om half 5 nog een lastig telefoontje als verzuimconsultant? Een half jaar terug had ik het een dag later gedaan. Nu pak ik zonder problemen de telefoon. Ik merk dat ik mensen ook veel scherper kan adviseren. Nóg productiever ben. Naast dat ik zo veel collega’s al heb horen zeggen dat ik veel kwieker door kantoor loop.

Uit de comfortzone

Natuurlijk, er zijn de afgelopen maanden momenten geweest dat ik onze personal trainer Bernard Kelderman wel achter het behang kon plakken. Maar, let wel, dat was altijd tijdens trainingen. Ik heb nooit het gevoel gehad te willen stoppen. Na elke training ben ik ook weer blij dat ik het gedaan heb. Ik heb ook echt iemand nodig die me uit m’n comfortzone weet te halen. Die me net dat beetje extra laat doen. Nou, dat lukt Bernard zeker. Ik vergeet ook niet dat hij me tijdens mijn eerste training in een ijsbad liet stappen. Puur om me laten ervaren hoe het is om van comfortabel naar niet comfortabel te gaan.

Pure trots

Over niet comfortabel gesproken, afgelopen weekend heb ik voor het eerst in mijn leven meegedaan aan een hardloopwedstrijd. Samen met bijna 20 collega’s liepen we de 5 kilometer bedrijvenloop. Nou, als iemand mij dat een jaar geleden had gezegd dan had ik die persoon keihard uitgelachen. Dit was voor mij dan ook echt een ‘momentje’. Als je dan na de finish ook nog een foto krijgt van Bernard van de Mirjam die in dat ijsbad zat. Tja, dan gaat er wel even wat door je heen. Trots, pure trots.

Nieuwe kleren uitzoeken

Uiteraard is het nu aan mij om dit vast te houden. Maar dat gaat me lukken. Dat weet ik zeker. Voor mezelf ben ik ook echt een commitment aangegaan met Wim en Bernard. Nu pak ik door ook. De volgende hardloopwedstrijd staat al op de planning. De fietstocht Limburgs Mooiste. Zelfs een 1/8e triatlon. Er moet en zal nog ongeveer 15 kilo af. Al is het alleen maar voor Perspectief. Maar eerst binnenkort ook maar eens heerlijk de stad in. Een hele nieuwe garderobe, hoe geweldig is dat!

Ook interesse in PerspectieFIT?

Mirjam Rosendal neemt deel aan het programma PerspectieFIT 2.0. Een programma voor medewerkers die willen afvallen en gezonder en fitter willen worden. Zij ontvangen begeleiding op het gebied van voeding en sporten. Binnen Perspectief geloven we namelijk dat bewegen zowel bijdraagt aan de fysieke gezondheid als een hogere mentale belastbaarheid. Samen zorg je ervoor dat je organisatieFIT wordt.

Maar PerspectieFIT is meer dan alleen bewegen. Zo krijgen deelnemers tips en tricks over Food, Fit & Mind; de drie onderdelen die volgens ons bijdragen aan vitaliteit. En ze worden zo getraind dat ze na afloop vitaal blijven. Ook zonder persoonlijke begeleiding.

Als bedrijf ook geïnteresseerd in dit programma? Bekijk deze pagina of bel ons op 0341-438700 en vraag naar Corinne Mulder of Marleen Ruitenbeek.

Schrijver: Chris Mulder, communicatie

Terug naar overzicht blogs