Waarom outplacement kiezen | Perspectief Groep bv

Outplacement - de ins en outs

Waarom zou u voor outplacement kiezen?

Het is pijnlijk maar waar; steeds meer winkels en ketens moeten reorganiseren of zelfs sluiten. Wat inhoudt dat (veel te veel) personeel op straat komt te staan. Het kan ook anders!

Steeds vaker wordt outplacement ingezet door werkgevers. Wat is hierbij belangrijk, waar ligt de meerwaarde en wat zijn tips voor zowel de medewerker als de werkgever tijdens en voorafgaande aan een outplacementtraject? Wij vroegen het Machteld, adviseur arbeidsmobiliteit bij Perspectief!

Hoe belangrijk is outplacement bij ontslag?

“Heel belangrijk! Het helpt je in het accepteren van de situatie. Het is niet niks wat je overkomt en het is belangrijk om dat de aandacht te geven die het verdient. Maar lang erin blijven hangen helpt je niet. Outplacement helpt je om met je toekomst aan de slag te gaan, nieuwe mogelijkheden bij jezelf te ontdekken en deuren bij bedrijven te openen.”

Waar ligt de meerwaarde van een outplacement?

“Je kan met een onafhankelijke professional onderzoeken hoe je je loopbaan verder vorm gaat geven. Je staat er niet alleen voor en kunt gebruik maken van het netwerk van de adviseur en de organisatie. Samen sta je sterker.”

Welke tips heb je voor net ontslagen medewerkers?

  • “Er heerst nog veel schaamte rondom ontslag en de vraag is of dit terecht is. Wat vind jij van iemand die ontslagen is? Valt wel mee toch? Het kan echt iedereen overkomen! 
  • Probeer (hoe lastig soms ook) vooruit te kijken, waar één deur sluit gaat een andere deur open. 
  • Luister niet te veel naar negatieve berichten in het nieuws over werkgelegenheid binnen een bepaalde leeftijdscategorie of branche, maar ga op zoek naar hoe jij je kan onderscheiden van de rest. Een adviseur kan je daarbij helpen.”

Hoe kan een net ontslagen medewerker zich voorbereiden?


“Denk alvast na over bij welke bedrijven je zou willen werken en waarom? Verzamel vacatures die je aanspreken (ongeacht of deze op dit moment passend zijn). Vraag aan mensen in je nabije omgeving hoe ze jou omschrijven en wat jouw kwaliteiten zijn. Wat maakt jou uniek?”

Welke tips heb je voor werkgevers?

  • “Duidelijkheid is erg belangrijk. We zien dat het voor medewerkers vaak lastig is om vooruit te kijken wanneer ze nog aan het werk zijn. Werknemers blijven vaak loyaal en doorwerken kan ervoor zorgen dat het lijkt alsof er niets aan de hand is (struisvogel politiek). 
  • Een outplacement inzetten is het meest effectief wanneer het werk gestopt is.”

Welk onderdeel van outplacement vind je het belangrijkste?

“In een outplacementtraject is 'opnieuw je koers bepalen' erg belangrijk. Ontdekken: wie ben ik en wat heb ik nodig om in mijn kracht te komen? Wanneer zit je in de flow? Hoe creëer je dat voor je zelf en hoe breng je dat over?”

Hoe werkt een collectief outplacement en wat is het verschil?

“In een collectief outplacement (groepsoutplacement) is ruimte voor individuele trajecten, waarin we maatwerk kunnen bieden. Met de groep organiseren we trainingen en bijeenkomsten bundelen we onze krachten. Het is stimulerend om met elkaar een proces te doorlopen en successen met elkaar te delen. Ook kan het fijn zijn om emoties die verbonden zijn aan de situatie met elkaar te bespreken. Je voelt je niet alleen staan.”

Waarin onderscheidt Perspectief zich met outplacement?

“De adviseurs zijn toegankelijk en betrokken. We gaan voor resultaat en zorgen dat de medewerker in zijn of haar kracht komt en zelf in actie komt.”

Contact opnemen

Heeft u vragen over outplacement of wilt u met een van onze adviseurs sparren? Neem contact op met onze (Contactpersoon) via (Email) of bel (Telefoonnummer) of gebruik het contactformulier (onderwerp: Arbeidsmobiliteit).