Verzuimaanpak familiebedrijven

Lukt het om ziekteverzuim objectief te benaderen?

Een familiebedrijf heeft altijd iets speciaals. Sommige familiebedrijven bestaan al meerdere generaties en dragen met trots hun familienaam uit.

Juist doordat je als familie nauwer met elkaar bent verbonden kan een thema als ziekteverzuim een gevoelig onderwerp zijn. Als uw werknemer ziek is, lukt het dan om ziekteverzuim objectief te benaderen als dit om uw directe familie gaat?

Casus: terecht verzuim?

Stel, u bent eigenaar van een prachtig familiebedrijf en ziet al voor zich hoe uw zoon dit bedrijf zal overnemen.

Uw zoon is accountmanager. Hij kampt met psychische klachten door naar eigen zeggen een te hoge werkdruk in combinatie met een lastige thuissituatie. Hij is vermoeid, heeft een verminderd concentratievermogen en is emotioneel en prikkelbaar. Wil hij het bedrijf wel overnemen? Misschien mist deze ambitie en kan hij het werk daardoor minder goed aan. Feit is dat hij zich steeds vaker ziek meldt.

En dan uw zus, zij zou de administratie op zich nemen, maar heeft al maanden last van haar rug en verzuimt daardoor veel. Ze geeft aan dat de pijn niet te doen is. U twijfelt wel eens aan de ernst hiervan. Ze staat voorlopig nog ziek gemeld en op betere dagen maakt ze het bedrijfspand schoon.

Helder verzuimbeleid

Objectivering van de verzuimreden is lastig, zeker bij familieleden. Om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk om een helder verzuimbeleid te hebben, zodat er geen discussie is of een familielid wel of niet ziek is en niet kan werken. Dat moet heel duidelijk zijn voor iedereen. Niemand zit te wachten op onnodig langdurig verzuim, gedoe met de verzuimverzekeraar, premiestijging of conflicten met familieleden.

Nauwkeurige registratie verzuim

Het is dan ook belangrijk dat ziekteverzuim nauwkeurig wordt geregistreerd. Dus wanneer uw zus tijdelijk ander werk tegen loonwaarde doet kan zij (gedeeltelijk) hersteld gemeld worden. Hetzelfde geldt voor uw zoon wanneer hij een paar uur vanuit huis werkt op de dagen dat hij zich heeft ziek gemeld.

Verzuimaanpak met perspectief

Perspectief heeft een speciale aanpak voor familiebedrijven ontwikkeld. Wij ondersteunen u bij een objectieve benadering en duidelijke aanpak van verzuim. Wij weten hoe lastig het beoordelen van ziekteverzuim kan zijn, wij zijn immers zelf een familiebedrijf én specialist op het gebied van preventie & verzuim!

Speciale verzuimaanpak voor familiebedrijven

Wat houdt de verzuimaanpak voor familiebedrijven van Perspectief in?

  • Wij hebben verzuimconsultants die gespecialiseerd zijn in verzuim bij familiebedrijven.
  • Wij garanderen een snelle beoordeling door de bedrijfsarts. Deze beoordeelt en bepaalt. Daarna pakt de verzuimconsultant de verzuimbegeleiding op.
  • Wij vragen de medische informatie op, voor een snelle objectivering van de beperkingen. 

Loop geen uitkering mis

Als u zich juist laat adviseren, keert uw verzuimverzekeraar het verzekerd loon uit volgens de geldende afspraken. Het is belangrijk dat u en uw familie de adviezen vanuit de arbodienst tijdig en volledig opvolgen. Door een nauwkeurige en adequate aanpak van ziekteverzuim weet u zeker dat u geen uitkering mis loopt. U betaalt immers niet voor niets premie!

Sparren over het verzuimbeleid binnen uw familiebedrijf? Neem contact met ons op!

Schrijver: Anke van der Horst, consultant

Terug naar overzicht: Blogs