mobiliteit
vroegtijdig naar ander werk

Prémobiliteit

Hoe voorkom ik gedwongen vertrek?

U verwacht op termijn van bepaalde functies en/of werknemers afscheid te moeten nemen, bijvoorbeeld door markt- of technologische ontwikkelingen. 

Het liefst wilt u, dat uw mensen zelf al ander werk hebben gevonden, voordat zij gedwongen moeten vertrekken. Maar hoe vertelt u dit uw werknemers en hoe brengt u hen op tijd (en niet te vroeg) in beweging?

Mobiliteitscentrum voor werknemers

Wij hebben vele (kleine en grote) reorganisaties ondersteund. Daardoor hebben wij ruime ervaring met wat wel en wat niet werkt in de communicatie met werknemers. We helpen u om een goed communicatieplan op te zetten en ondersteunen u, als u dat wilt, bij de communicatie naar uw werknemers. 

Daarnaast richten wij voor uw werknemers een (pré)mobiliteitscentrum in, waar zij terecht kunnen met vragen over prémobiliteit.

Drijfveren en inspiratie

Onze ervaring is dat werknemers vaak te weinig perspectief zien in hun mogelijkheden om elders werk te vinden en zich daarom vasthouden aan de (schijn)zekerheid van het huidige werk. Door onze gedegen én creatieve aanpak weten wij aan te sluiten bij de drijfveren van werknemers en inspireren wij hen. 

Zo hebben al vele werknemers in gelijksoortige situaties nieuwe loopbaanstappen gezet. Ook laten wij mensen graag ervaren hoe het op een andere plek is, door hen netwerkgesprekken aan te bieden of mee te laten lopen in een functie bij een ander bedrijf. 

Contact

Uw werknemers in beweging brengen om elders in dienst te treden? Neem contact op met de (Contactpersoon) via (Telefoonnummer) of  (Email).