Coaching hoger opgeleiden

Neem regie over uw loopbaan

Heeft u zelf nog wel het gevoel dat u op de juiste plek zit? Maakt u nog optimaal gebruik van uw talenten? Wat is uw kracht en wat vindt u van waarde?

Mocht u daarover twijfelen, dan kunnen wij u inspireren en in beweging brengen. Wij helpen u graag bij de vormgeving van uw loopbaan en bij het maken van de juiste keuze voor de toekomst.

Waarom coaching voor hoger opgeleiden?

  • U wordt regisseur van uw loopbaan. Waar ben ik goed in? Waar focus ik me op? Waar ben ik juist minder goed in? Waar wil ik me in ontwikkelen?
  • U maakt voor uzelf duidelijk wat belangrijk is in uw leven. Zowel in uw werk als privé. U leert gerichte keuzes te maken.
  • U ontdekt of uw werk bij u past. Zo niet, dan maakt u inzichtelijk welk werk aansluit bij uw passie en talenten.
  • U krijgt inzicht in uw marktwaarde. Beschik ik over de juiste vaardigheden? Zo niet, dan leert u die te verbeteren.
  • U heeft in kaart wat u te bieden heeft. Dit helpt u om het gesprek aan te gaan bij het maken van een nieuwe stap.

Perspectief als gesprekspartner

U bent zelf prima in staat om beslissingen te nemen. Daarom is onze adviseur uw gesprekspartner. Iemand die u op weg helpt. Maar uiteindelijk maakt u zelf de juiste keuze voor de toekomst. Onze adviseurs stellen zich graag aan u voor:

Clarinda Mauritz

“Ieder mens is uniek. Heeft zijn eigen waarden en talenten. Zijn eigen verhaal. Ik geloof dat als mensen kennis nemen van hun drijfveren en talenten en het lef hebben daar naar te handelen, ze het beste van zichzelf te geven hebben aan een organisatie. Daar wil ik mensen en bedrijven graag bij helpen.

Waar uw talenten en de behoeften van de wereld elkaar ontmoeten ligt uw roeping

Graag ben ik uw gesprekspartner in de zoektocht naar uw drijfveren en kwaliteiten. Op zoek naar het vormgeven van een mission statement, waarbij we gezamenlijk een markt weten aan te boren die daarbij past. Daar waar uw talenten en de behoeften van de wereld elkaar ontmoeten.

Uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt

Ik heb veel kennis van diverse loopbaanmethodieken- en instrumenten die u richting geven bij het maken van juiste loopbaankeuzes. Vanuit diverse invalshoeken zal ik u meenemen in een proces dat aansluit bij uw behoeften en doelstellingen.

Enthousiast, doortastend en creatief

Mijn kracht ligt op het gebied van loslaten, het bewust maken van datgene wat belemmert om passende loopbaankeuzes te maken, het ontdekken van drijfveren, persoonlijke oriëntatie en talentmanagement. Ik ben een goede netwerker die mensen in contact brengt met een interessante werkomgeving. Op een enthousiaste en betrokken manier. Doortastend. Soms directief. Maar altijd weet ik mensen op een creatieve manier in beweging te brengen."

Harry Bolks

“Hoe mooi is het als u op een plek zit waar u gelukkig bent. Waar u met uw unieke talenten, vaardigheden en kwaliteiten het verschil kunt maken. Waar u werk niet ervaart als ‘werk’, maar als hobby. Als u kunt zeggen dat het grootste gedeelte van wat u doet, u inspireert, uitdaagt en verder brengt. Bij het realiseren van die ambitie, trek ik graag met u op.

Een spiegel voorhouden

Als hoger opgeleide (specialist, projectleider, leidinggevende) bent u vaak een voorbeeld voor collega’s binnen het bedrijf. Zit u goed in uw vel, dan straalt u dat uit naar uw collega’s. Om dat te realiseren, achterhalen we wat uw plan is, wat u inspireert, wat uw talenten zijn en hoe u daar invulling aan geeft op een manier die bij u past. En ik? Ik sta achter u, sta naast u en voor u. Ik luister, spiegel, informeer, maar kan u ook confronteren waardoor uw nieuwe inzichten krijgt.

Ervaring op strategisch en tactisch niveau

Ik heb een achtergrond als manager HRM. Ben als leidinggevende vaak bij reorganisaties, (cultuur)veranderingen betrokken geweest. Ik heb op strategisch en tactisch niveau gewerkt. Naast dat ik me altijd ben blijven ontwikkelen (bijvoorbeeld DISC-trainer en Organisatie Veranderkunde), komt al die ervaring me enorm van pas in mijn rol als coach.

Luisterend oor, senioriteit en doelgericht

Mijn kracht ligt in het goed luisteren. Altijd rustig blijven. Ik breng een stukje senioriteit. Ook vanwege mijn vele managementposities ken ik de belangen binnen een bedrijf. Ben ik op de hoogte van het politieke spel. Daarbij probeer ik altijd ‘out of the box’ te denken. Weg van gebaande paden. Maar, altijd met jouw ‘verlangen’ in  mijn achterhoofd.”

Meer weten?

Neem contact op met de afdeling Arbeidsmobiliteit:  (Telefoonnummer) of stuur een e-mail naar: ronwolters@perspectief.eu. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een passend traject. Ook maken wij graag tijd voor een persoonlijk informatief gesprek bij u in de buurt.

Perspectief kan vrijwel al haar diensten blijven aanbieden, zij het soms op een aangepaste manier (bijvoorbeeld online). Wij zijn u – ook in coronatijd – graag van dienst! Neem gerust contact met ons op.